Northug: - Alt annet enn OL blir bare oppkjøring

OL-sesong med beinharde prioriteringer.

PRIORITERES: Petter Northug forteller at det må prioriteres beinhardt foran en like hard sesong. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
PRIORITERES: Petter Northug forteller at det må prioriteres beinhardt foran en like hard sesong. Foto: Tormod Brenna / DagbladetVis mer

I vår ble det klart at Petter Northug bryter med det norske landslaget, og kjører sitt eget løp frem mot OL-sesongen 2013/14. En vinter spekket med innhold.

Northug, som denne uken gjør en opptreden på Norway Cup, sier til Dagbladet at det blir en spesiell sesong, og at det kommer til å gi seg utslag på flere måter.

- OL er det viktigste til vinteren, det får høyest prioritet. Alt annet enn OL blir på en måte oppkjøring - det betyr ikke like mye, sier han.

Russerne må prioritere Selv om det er en tøff sesong i vente, har Northug planer om å gå alt, deriblant Tour de Ski. Det er han ikke like sikker på at alle konkurrentene kommer til å gjøre.

- Jeg ser på Tour de Ski som en viktig del av oppkjøringa til OL, men det blir spennende å se hvor mange som stiller til start. Spesielt spennende blir det å se hva russerne gjør med tanke på at de har OL på hjemmebane. Jeg tror vi får se en del rå prioriteringer ettersom det er OL i år, og jeg tror russerne kan være enda mer innstilt på å spare seg, sier han.

I tillegg til OL i Sotsji og Tour de Ski, er det selvsagt også verdenscupen å tenke på. Den tenker Northug riktignok ikke like mye på lenger.

- Verdenscupen har jeg vunnet to ganger nå. Det er artig å vinne den første gangen, men etter det er det ikke så stort lenger. Jeg husker godt første gangen jeg tok «kula», men i en OL-sesong blir det nedprioritert, sier Northug.

Tar avgjørelsen i januar Northug har i utgangspunktet et ønske og en plan om å gå alle distansene i OL, men innrømmer at det kan bli tøft. Ikke bare med tanke på seg selv, men også på grunn av sterk konkurranse.

- Jeg tror det blir vanskelig å gå alle løpene. Det  skal kvalifiseres og det er mange gode løpere i Norge. Man får gjøre en oppsummering som man pleier å gjøre etter Tour de Ski og i midten av januar. Da vet man hvilke medaljesjanser man har, sier han.

Så langt er Norges langrennsess også meget godt fornøyd med opplegget han har hatt ved siden av landslaget denne sommeren, selv om det ikke har vært så veldig annerledes foreløpig.

MESTERSKAPSJUBEL: Northug satser på OL-jubel til vinteren. Her fra VM i fjorårsesongen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
MESTERSKAPSJUBEL: Northug satser på OL-jubel til vinteren. Her fra VM i fjorårsesongen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET. Vis mer

- Treningen har gått bra så langt i sommer. Jeg har fått gjort jobben og trent bra. Nå blir det først litt konkurranser i Sandnes til helga. Det handler om å få mye mengde før vi reiser opp i høyden i september, avslutter han.

Northug, og resten av de norske løperne, starter sesongen i finske Kuusamo, den 29. september.

CELEBERT SELSKAP: Petter Northug før kjendiskampen på Ekeberg-sletta onsdag. Her med Liv Signe Navarsete, Eirik Bakke og Sandra Borch. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
CELEBERT SELSKAP: Petter Northug før kjendiskampen på Ekeberg-sletta onsdag. Her med Liv Signe Navarsete, Eirik Bakke og Sandra Borch. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer