Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Petter Northug

Northug: - Det er nok konflikter, men dere vet bare ikke om dem

Petter Northug er blitt snill gutt, så snill at det så langt ikke har vært noe uro rundt den tidligere medaljegrossisten.

HOLMENKOLLEN: Petter Northug gikk inn til åttendeplassen i Holmenkollen Skishow torsdag kveld. Til og med Kollentåka var til stede. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
HOLMENKOLLEN: Petter Northug gikk inn til åttendeplassen i Holmenkollen Skishow torsdag kveld. Til og med Kollentåka var til stede. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag var han i Hamar og fikk testet ut sine sprintegenskaper i Kirkebakken Grand Prix. Torsdag var det en knalltøff prolog med etterfølgende jaktstart i Holmenkollen som sto på programmet.

- Det ble to fine økter og en god gjennomkjøring. Da det ble en stor gruppe og litt vind, så stopper det opp litt bak der, var Northugs forklaring på hvorfor Simen Hegstad Krüger uhindret i tet gikk inn til en suveren seier.

- Da ble det litt mer krig om posisjonene underveis, sa Northug etter å ha blitt nummer åtte i Holmenkollen Skishow torsdag kveld.

- Det ble jo nærmest en fellesstart for oss andre enn Krüger. Han var jo hundre ganger bedre enn oss, sa han.

Følger Monsens råd

Northug har sin første sesong som heltidslandslagsløper. Han er en del av sprintlandslaget og nå er det sprinttrener Arild Monsen som har fått i oppgave å få Northug i form til vinteren hvor VM i Seefeld er det naturlige høydepunktet.

De to siste sesongene har blitt spolert allerede fra sesongstarten av, og mye på grunn av det som kan tyde på feiltrening i høyden.

- Det er jo litt kjedelig å holde igjen her da og ikke fått trent noen hardøkter, men han (Monsen) er en klok gammel mann. Jeg har gjort så mye feil i siste årene så det er bare høre på ham, sa trønderen.

- Vi er blitt enige om at det jeg har gjort de siste årene er bra med unntak av høydeopphold, som jeg tror kan være forskjellen på at man er toppløper versus at man må sitte hjemme.

Uten konflikter

Det har nesten ikke vært konflikter rundt Northug etter at han ble enige om å bli en del av landslaget på fulltid.

- Det er nok konflikter, men det er vel bare at dere (pressen) ikke vet om dem, kontret Northug.

Han sa også at store deler av sesongen med tanke på høydetreningen er lagt allerede. Han ser likevel ikke bort fra at han vil ta seg en tur i høyden hvis det faller seg slik.

- Hvis det er skitvær der jeg er, så kan det hende at jeg tar en tur til høyden, men det blir ikke for høydetrening, men for å få en miljøendring, sa 32-åringen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!