VM-STUDIO: Langrennsstjerna Petter Northug, Allsvenskan-legende Dulee Johnson og komiker Håvard Lilleheie gjester Dagbladets VM-sending i dag når Sverige møter Sveits. Programleder: Øyvind Godø. Foto: Stian Pedersen Vis mer

Zlatan Ibrahimovic og Petter Northug

Northug: - Det er større hull i norsk langrenn uten meg enn Sverige uten Zlatan

Petter Northug savner Zlatan Ibrahimovic, men tror kollektivet Sverige er vel så sterke uten superstjerna. Hva angår parallellen til norsk langrenn med og uten ham selv, er tonen en helt annen.

PRINDSENS HAGE (Dagbladet): Innholdet i Fotball-VM i Russland stjeler naturlig nok overskriftene denne sommeren, og blant de mest interesserte seerne er langrennsesset Petter Northug.

Han gleder seg stort over Sveriges suksess i mesterskapet, til tross for at Northug er kjent for å fyre opp rivaliseringen til sine svenske naboer og rivaler.

Landslagssjef Janne Andersson har hatt stor suksess med å dyrke kollektivet med stor K, uten superstjerna Zlatan Ibrahimovic som en del av laget.

Stikk til norsk langrenn

Petter Northug blir ofte kalt Norges svar på Zlatan i kraft av sin høye selvtillit og «kaxige» og lekne måte å triumfere på. I likhet med Zlatan har Northug stått utenfor det norske landslaget de siste sesongene - før Mosvik-ekspressen gjorde comeback under landslagets vinger i vår.

- Er det likheter mellom norsk langrenn med og uten deg og svensk fotball med og uten Zlatan?

- Du ser at det er større hull i norsk langrenn uten meg, men det får vi ta seinere, sier Petter Northug til Dagbladet - til stor latter i VM-studio.

VM-STUDIO: Langrennsstjerna Petter Northug, Allsvenskan-legende Dulee Johnson og komiker Håvard Lilleheie gjester Dagbladets VM-sending i dag når Sverige møter Sveits. Programleder: Øyvind Godø. Foto: Stian Pedersen Vis mer

Han gjestet Dagbladets VM-studio i Prindsens Hage da Sverige slo Sveits i åttedelsfinalen tirsdag og ble mektig imponert over hvordan Sverige jobbet sammen som et lag.

Northugs Zlatan-vurdering

- Hva har det å si for mekanismen i et slikt lag at den største stjerna ikke er med?

- Det kan være både fordeler og ulemper med å ha Zlatan med seg. Han er en spiller som tar veldig mye oppmerksomhet. Nå blir Sverige sett på mer om et lag. Det handler ikke bare om Zlatan, sier Northug til Dagbladet.

- Men det er klart, for både svensker og nordmenn er han savnet. Zlatan er et ikon som kan gjøre magiske ting med en fotball. Men akkurat slik ståa er nå, er nok Sverige like sterke uten Zlatan, mener Mosvik-ekspressen.

Den nye stjerna

I Ibrahimovic' fravær er det Leipzig-esset Emil Forsberg som er den største profilen i den svenske VM-troppen.

VM-STUDIO: Langrennsstjerna Petter Northug, Allsvenskan-legende Dulee Johnson og komiker Håvard Lilleheie gjester Dagbladets VM-sending i dag når Sverige møter Sveits. Programleder: Øyvind Godø. Foto: Stian Pedersen Vis mer

Til Dagbladet sier Allsvenskan-legenden Dulee Johnson, som har fortid i klubber som AIK og Molde, at Forsberg er en helt annen stjerne i laget enn det Zlatan Ibrahimovic var.

- Han er veldig «lugn» og beskjeden, sier Dulee Johnson.

Det synes Northug er interessant.

- Det er vel det motsatte av hva jeg er. Sverige har mange «lugne» spillere som er gode med ballen og dyktige til å vente til de riktige mulighetene, sier Petter Northug til Dagbladet.

- Jeg synes Sverige slo Sveits helt fortjent. Forsvarsinnsatsen var vanvittig sterk. Shaqiri fikk ikke til noe mot Sverige og ble tatt helt ut av kampen. Jeg er veldig imponert over krigerholdningen til det svenske laget. Det var endelig uttelling for Emil Forsberg. Det blir en veldig spennende kvartfinale mot England.

Advarer mot Kane

Northug har nå dratt til Finland for å konkurrere der. Mosvik-ekspressen er godt i rute til sesongstart, men akkurat nå er han like fokusert på det som skjer i fotball-VM i Russland.

VM-STUDIO: Tidligere Vålerenga-spiller Tina Wulf og Eurosport-programleder Jonas Bergh-Johnsen gjester Dagbladets VM-sending fra Prindsens Hage i kveld. Programleder: Øyvind Godø. Video: Stian Pedersen. Vis mer

Godbiten Sverige mot England i VM-kvartfinalen lørdag gleder Northug seg veldig til.

- En Harry Kane i scoringsform, blir vanskelig å stoppe. Men der har de fysikken til å stoppe ham. Samtidig blir det nok en vanskeligere oppgave å håndtere enn det sveitsiske forsvaret. Sverige mot England i VM-kvartfinalen blir kjempestort, sier 32-åringen.

I Dagbladets VM-studio tirsdag foreslo Håvard Lilleheie en sammenslåing av Norge og Sverige, om sistnevnte tar seg helt til VM-finalen, noe som ikke er helt urealistisk med England som motstander i kvartfinalen og Russland/Kroatia i en eventuell semifinale.

Northugs frykt

- Hva synes du om en sammenslåing av Norge og Sverige, Petter?

- Da tror jeg at jeg må over til Sverige og slukke noen branner først. Da blir det brannslukking et par år og si unnskyld og beklage meg, sier en spøkefull Petter Northug til Dagbladet.

- Det blir nesten litt trist om vi ikke får møte dem i skisporet og i fotball. Vi trenger den krigen. Vi gjør det.

REAGERER: LSK-spiller Cathrine Dekkerhus og Vålerenga-keeper Guro Pettersen mener det er mindre filming og juks i kvinnefotballen. - Det er ikke spesielt sjarmerende, sier de i samtale med programleder Øyvind Godø. Vis mer