PÅ PALLEN IGJEN: Petter Northug ladet opp til Falun-returen med en tredjeplass på sprinten i Stockholm
Foto: Soren Andersson/TT / NTB scanpix
PÅ PALLEN IGJEN: Petter Northug ladet opp til Falun-returen med en tredjeplass på sprinten i Stockholm Foto: Soren Andersson/TT / NTB scanpixVis mer

Northug: - Falun-returen blir meget spesiell

Tilbake for første gang etter VM-triumfen.

Et år etter gullrushet skal Petter Northug tilbake til Falun. Det kommer til å kunne bli et følelsesladd møte for VM-kongen.

Lørdag og søndag er det konkurranser i VM-anlegget fra i fjor. Der tok Northug fire gull. Det kostet mye og endte i sterke følelser etter femmilsspurten.

- Det blir artig å komme tilbake dit og veldig spesielt, tror jeg. Jeg gleder meg til å komme til Lugnet (skistadion i Falun) og mimre litt, sier Petter Northug til NTB.

Torsdag ble han tredjemann i den klassiske Stockholm-sprinten bak vinneren Nikita Krijukov (Russland) og Ola Vigen Hattestad.

Det var egentlig et Northug-slit fra prolog til finale.

Hardt Det er ikke mange dagene siden han gikk en beinhard 50-kilometer i Oslo. Torsdag staket han hele ettermiddagen.

- Det var en artig dag, men man kjenner jo at man har en femmil (Holmenkollen sist helg) i kroppen. At jeg skulle være på pallen i dag, det hadde jeg aldri trodd. Det ble en kamp hele veien, og jeg gikk videre som «lucky loser» i semifinalen, sier Northug.

- I finalen klarte jeg å få en bra posisjon inn i siste bakken. Det gjorde at jeg klarte en pallplass.

Han hang ikke helt med Hattestad inn mot oppløpet. Og Krijukov kom som en kule til venstre da det skulle avgjøres.

Ikke reprise Northug var helt konge i Falun i fjor. Han melder seg selv mer ut denne gangen.

- Jeg gleder meg som sagt til å komme tilbake, men jeg tror Martin (Johnsrud Sundby) gjør reint bord. Jeg tror ingen har en sjanse mot ham.

- Jeg har fått en bra start her i Stockholm, og det gjør det bare enda artigere å reise videre til Falun, sier Northug.

Sveriges langrennsherrer sliter blytungt denne vinteren. Det er Sundby og Northug de fleste snakker om før Svenska Skidspelen.

Dit ønskes han velkommen tilbake.

- Petter Northugs VM-eventyr i Falun var helt makeløst. Det var en mektig opplevelse å følge hans bragder i sporet. Det er derfor heftig å kunne ønske denne skikongen velkommen tilbake, sier kommunikasjonssjef Niklas Lind i Falun kommune til NTB.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram