Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug: - Hele sesongen er i fare

Men han tror fortsatt på OL-gull.

BETENKT: Det er ikke en veldig optimistisk Petter Northug som i dag avslører at han selv er redd hele sesongen kan ryke. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BETENKT: Det er ikke en veldig optimistisk Petter Northug som i dag avslører at han selv er redd hele sesongen kan ryke. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

HOMMELVIK / OSLO (Dagbladet): I Hommelvik skulle Petter Northug Junior egentlig gå et rulleskirenn denne helgen. Det ble det ikke noe av, for Norges desidert største langrennsstjerne er sjuk.

Det har han vært lenge. Så lenge at det nå kan spøke for hele den viktige OL-sesongen. Da Dagbladet snakker med ham, sier han at han ikke på noen måte er trygg på at han er klar til februar.

- Vi får nå først se om det blir en sesong, sier han.

Betyr det at hele sesongen er i fare?

- Ja, det betyr at hele sesongen er i fare.

Planene må endres Likevel er ikke alt bekmørkt hos langrensstjerna. Senest i går testet han kroppen ganske hardt, og fikk det han selv kaller «gode svar».

Planen er å komme igang med den skikkelige hardtreninga iløpet av de neste to ukene, men etter all sannsynlighet ryker sesongåpningen på Beitostølen. Det er også overhengende fare for at han dropper Tour de Ski, men han sier selv at han vil kjenne litt mer på kroppen før han bestemmer seg.

I utgangspunktet skulle han også reist på høydeopphold i Val Senales den 20. oktober. Det utgår nå med sikkerhet.

- Han må i alle fall ha tre til fire uker hard trening før det blir aktuelt å reise til høyden, sier Northugs trener, Eirik Myhr Nossum til Dagbladet.

Tror på gull Men selv om dette ikke akkurat var den sesongoppkjøringen Northug hadde sett for seg i sitt første år utenfor landslaget, er fandenivolskheten fortsatt på plass. Han ser fortsatt på OL i Sotsji som det store målet, og vil ikke konkludere med noe riktig ennå.

- Sesongavulueringa får vi ta etter sesongen. Akkurat nå har jeg bare positive tanker rundt det som skal skje i Russland i februar, sier han.

Det betyr at du fortsatt tror på å vinne OL-gull?

- Ja, hvis ikke hadde jeg holdt på med noe annet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling