Northug: - Jeg beklager at jeg rotet med forklaringene

Er beredt til å ta straffen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag ble detaljer fra etterforskningen av Petter Northug og fyllkjøringen på morgenkvisten den 4. mai offentliggjort.

- Jeg har i dag fått forkynt tiltalebeslutningen. Denne er i tråd med det jeg fortalte politiet om det som skjedde 4. mai, og inneholder ingen overraskelser for meg, sier Northug i en pressemelding via sin manager Are Sørum Langås.

I tiltalen står det blant annet at Northug ved tre anledninger i løpet av morgenen og formiddagen denne søndagen skal ha avgitt falsk forklaring til politiet.

I tiltalebeslutningen heter det at Northug tre ganger avga falsk forklaring etter hendelsen, og at kompisen som satt i passasjersetet dermed måtte gi avhør med status som siktet.

- Jeg er fortsatt lei meg for de uvettige handlingene mine og er beredt til å ta straffen for dem. Jeg beklager igjen at jeg rotet med forklaringene de første timene 4. mai, da jeg fortsatt var påvirket av alkohol. Men jeg er glad for at jeg fikk ordnet opp i dette samme dag, og at jeg på eget initiativ avga korrekt forklaring om det som hadde skjedd, sier Northug.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer