- JEG GÅR I OL: På tross av at han ble slått ut i dagens kvartfinale, er Petter Northug klar på at han stiller til start under lagsprinten i OL. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
- JEG GÅR I OL: På tross av at han ble slått ut i dagens kvartfinale, er Petter Northug klar på at han stiller til start under lagsprinten i OL. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Northug: - Jeg går OL-sprinten

Klokkeklar tale på tross av at han røk i dagens kvartfinale.

Petter Northug var krystallklar på at han går OL-sprinten etter søndagens verdenscupsprint i Toblach.

Der ble han slått ut i kvartfinalen og endte på 29.-plass. Samtidig vant Ola Vigen Hattestad på overbevisende vis.

Siden tre sprintere ble forhåndsuttatt til OL-sprinten allerede under NM-dagene i Lillehammer, sto i utgangspunktet den siste plassen mellom Northug og Hattestad. Det kan ligge an til et regnestykke som ikke går opp.

- Jeg skal gå sprinten i OL, sa Northug uten et snev av usikkerhet i stemmen.

- Har du fått beskjed om at du går sprinten? ble han spurt om.

- Jeg vet at jeg skal gå sprinten.

Han be også spurt om han ikke i så fall synes synd på Hattestad om han ikke får gå etter å ha dokumentert solid form søndag.

- Det kan hende Ola også går.

Det er slett ikke rart at Northug mener han bør gå sprinten i OL selv om han ikke har vist form på distansen denne sesongen. Northug var suveren under skøytesprinten i prøve-OL i fjor, og løypa er som skapt for ham. Han mener selv at han er storfavoritt på distansen, og det kan godt hende at sprinten er Northugs største sjanse til et gull i Sotsji.

(NTB)