Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug: - Latterlig om jeg sier jeg skal vinne Tour de Ski

- Folk bare flirer av meg, sier Petter Northug

PÅ PLASS: Petter Northug stilte på FIS-pressekonferansen i Kuusamo i ettermiddag, og fortalte om ambisjonene for sesongen. Foto: NTB Scanpix
PÅ PLASS: Petter Northug stilte på FIS-pressekonferansen i Kuusamo i ettermiddag, og fortalte om ambisjonene for sesongen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

KUUSAMO (Dagbladet): Ingen har gått flere Tour´er enn nettopp Northug. Han har deltatt i - og fullført - alle sammen. I januar står han på toppen av monsterbakken for 10. gang. Trolig er det også tiende gang han står der uten seier også - i alle fall i følge ham selv.

- Jeg har sagt ofte nok at jeg skal vinne Tour de Ski. Men jeg er blitt knust hver gang. Det blir bare latterlig om jeg sier det samme nå. Folk flirer jo bare av meg, sier Northug.

Men at han har lyst til å vinne, er det ingen tvil om. Tourén er den eneste skalpen han ikke har. 

- Det er en viktig og morsom konkurranse. Og skal jeg kjempe om verdenscupen sammenlagt, som er det største målet i år, må jeg i alle fall henge godt med i Tour de Ski.

- Klart jeg har lyst til å vinne, men når jeg ikke har knekt koden ennå, så spørs det vel.

- Vi får se. I Tour de Ski er det viktig å ha en god plassering før siste klatring. Det er alltid tøft. Du må være med hele veien for å kjempe til siste klatring. Mitt fokus er å gjøre et godt Tour de Ski og gjøre en god klatring. I fjor gjorde jeg ikke det, jeg håper å finne en løsning for å klare det i år, sier Northug.

Svarte velvillig Northug var selvsagt det store trekkplasteret på FIS sin kickoff-pressekonferanse i Kuusamo, hvor det for øvrig blåste såpass at all hoppaktivitet ble avlyst i dag. Lavtrykket hang så kraftig over Nord-Finland i dag at de åpne ildstedene som var tent inne i pressekonferanse-rommet ikke klarte å trekke røyken unna.

Men Petter Northug brydde seg ikke om kraftig lukt av rå ved, han svarte velvillig på alt han ble spurt om.

- Det er alltid spennende med det første rennet, se hvor en står, se hvor de andre står. Jeg håper jeg er i god nok form til å være med. Det er alltid viktig med det første rennet, se hvor en selv står og ikke minst hvor de andre står.

- Men ut fra det Martin viste i fjor, og det han gjorde på Beitostølen for to uker siden, blir nok han mannen å slå, både her og ellers i vinter, sier Northug, som i motsetning til nesten alle har trappet noe ned på staketreninga denne sommeren.

Kollen blir viktigst - Hvis du skal vinne et skirenn i vinter, hvilket vil du helst vinne?

TESTET LØYPA: Snøen har kommet til Kuusamo, og Petter Northug er klar for verdenscupstart i morgen. Foto: Tormod Brenna
TESTET LØYPA: Snøen har kommet til Kuusamo, og Petter Northug er klar for verdenscupstart i morgen. Foto: Tormod Brenna Vis mer

- Femmila i Holmenkollen, det er manndomsprøven.

- Hvordan ser du på en sesong uten mesterskap?

- Det har jo alltid vært dårlige sesonger for min del. Jeg får håpe jeg kan klare å gå jevnt og bra denne vinteren.

- Det har vært en del snakk om tilstanden i svensk herrelangrenn, at det er sørgelig dårlig nivå?

- I åpningsrennet i Bruksvallarna var det dårlig. Men der var ikke de beste med. Og jeg tror en løper som Calle Halfvarsson kan markere seg i vinter. Marcus Hellner også. De er bra skiløpere.

- Men slikt kan snu fort. Om et par år kan Sverige fort være den dominerende nasjonen, sier Petter Northug.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling