- TRENGER Å KOBLE AV:Petter Northug sier han har behov for å koble av og at han ønsker å gjøre det med poker, fotball og data. Her på pokerturnering i Monte Carlo. FOTO: THORKILD GUNDERSEN, VIMENN.NO
- TRENGER Å KOBLE AV:Petter Northug sier han har behov for å koble av og at han ønsker å gjøre det med poker, fotball og data. Her på pokerturnering i Monte Carlo. FOTO: THORKILD GUNDERSEN, VIMENN.NOVis mer

Northug: - Poker gjør meg til en bedre skiløper

- Lite som overrasker meg lenger.

||| (Dagbladet):  • I går: - Bare et tilfeldig slag poker

Idrettsforbundets leder Inge Andersen har bedt langrennskongen Petter Northug droppe pokerspillingen på grunn av signalene det sender.

Det har Mosvik-ekspressen imidlertid ingen planer om.

- På fritiden er jeg nødt til å gjøre noe som gir meg påfyll og motivasjon, ellers blir jeg en dårligere skiløper. Jeg er kanskje ikke den som har de aller vanligste interessene til langrennsløper å være, men sånn er jeg nå bare. Jeg er interessert i fotball, data og poker, sier Northug i et intervju med Vi Menn, som sponser langrennsløperens pokerturneringen.

Northug har denne uken spilt i en poker-turnering i Monte Carlo og tenker å delta i VM i Las Vegas i juli.

24-åringen mener poker er misforstått blant en del i Norge.

- Det er lite som overrasker meg i Norge lenger, når man ser det oppstyret som ble rundt leskedrikken Red Bull. Folk tror det er ren gambling, men poker er tvert imot et ferdighetsspill som krever svært mye av utøveren, hevder Northug.

Trønderen trener hver dag mens han deltar på turnering og mener selv han gir mye tilbake til norsk idrett.

- Jeg stiller opp på barneskirenn og skiskoler så ofte jeg kan. Jeg legger opp treningen så det skal passe med sommerskiskolen i Meråker. Jeg hadde forbilder selv som barn, og vet det er viktig å gi noe tilbake, sier Northug.

Skiforbundet ønsker ikke å nekte Northug å spille poker.

- Det eneste som er viktig for meg som sportssjef, er at Petter Northug presterer i skisporet. Han er den flinkeste til å trene på landslaget og skaper masse flott oppmerksomhet rundt langrenn, sier Åge Skinstad.

KRITISK: Inge Andersen mener Petter Northug bør droppe deltakelsen i internasjonale pokerturneringer.
Foto: Lise Åserud / Scanpix
KRITISK: Inge Andersen mener Petter Northug bør droppe deltakelsen i internasjonale pokerturneringer. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer