Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vibeke Skofteruds dødsfall

Northug: - Ufattelig trist

Langrennsprofiler i sorg.

NTB scanpix / Johansen, Carina
NTB scanpix / Johansen, Carina Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter Northug er blant langrennsporfilene som er i sorg etter Vibeke Skofteruds dødsfall.

«Ufattelig trist å høre at Vibeke Skofterud er borte. Vi hadde mange morsomme år sammen på landslaget. En skikkelig fargeklatt og ikke noen A4-person. Mine tanker går til hennes nærmeste. Hvil i fred, Vibeke», skriver han på Facebook.

Kalla: - Et forbilde

Charlotte Kalla har alltid vært nær med det norske damelandslaget, og ble også kjent med Skofterud i løpet av årene i skisportet. Hun er i sjokk etter dødsfallet.

- Denne tragiske nyheten kom som et sjokk for meg. Det føles ubehagelig og tøft å ta innover seg at en så livsglad, positiv og energifylt idrettskamerat som Vibeke ikke lenger er med oss, sier hun til Expressen.

- Vibeke var en av mine forbilder da jeg kom inn på landslaget. En positiv person og en gledesspreder som virkelig bidro til det fine samholdet på det norske landslaget. Hun var en profil som bydde på seg selv. Det er med sorg i hjertet at jeg nå tenker på Vibeke og hennes nære og kjære. Hvil i fred, Vibeke, legger Kalla til.

- Hvorfor akkurat hun?

Vidar Løfshus ble ansatt som assistenttrener for allroundlaget i 2006, og har siden hatt mye med Skofterud å gjøre. Han er i sjokk etter å ha mottatt nyheten om den tidligere langrennsløperens bortgang.

- Dette er først og fremst bunnløst tragisk. Tankene går ut til venner og familie. Dette er et sort hull, sier han til Dagbladet.

Løfshus sitter igjen med en rekke positive minner fra Skofterud.

- Hun var en livsglad jente, som alltid ga av seg selv og fikk ut det beste i andre. Hun har som alle andre hatt oppturer og nedturer i livet og i skisporet. Hvorfor akkurat hun? Hun som var ei så livsglad jente, sier den nåværende landslagssjefen.

- Vil bli dypt savnet

En rekke idrettsprofiler bruker sosiale medier for å sende sine kondolanser.

- Dette er så trist! Tanker går til familie og venner! Hvil i fred Vibeke, skriver ishockeystjerna Mats Zuccarello på Twitter.

- Langrennsmiljøet har mistet et fantastisk menneske med mye kunnskap, glede og en unik formidlingsevne. Vibeke Skofterud vil bli dypt savnet, melder NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland.

- Min gode venn, Vibeke Skofterud, verdens herligste jente, verdens tøffeste jente, verdens varmeste jente, har forlatt oss. En jente som aldri vil bli glemt. Og som vil bli dypt savnet. Hvil i fred, skriver Jan Åge Fjørtoft.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!