Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug: - Veldig glad for å fått en treårig avtale

Klar for landslaget.

GLAD: Petter Northug er glad for å ha fått på plass en avtale med Norges Skiforbund, som gjør han til landslagsløper i tre år framover.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
GLAD: Petter Northug er glad for å ha fått på plass en avtale med Norges Skiforbund, som gjør han til landslagsløper i tre år framover. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag ble Petter Northug enig med Norges Skiforbund om en avtale som strekker seg over tre år. Dermed er Petter Northug landslagsutøver fram til etter OL 2018.

Og nettopp det punktet med en treårig avtale var viktig for Team Northug.

- Vi er veldig glade for at NSF har hørt på Petter, og glade for å ha fått på plass en god og langsiktig avtale. Forutsigbarheten for tre år framover er viktig for å få lagt en god plan og holde motivasjonen sånn at Petter kan prestere på det nivået, sier manager Are Sørum Langås til Dagbladet.

Glad Northug - Jeg er glad for at jeg har blitt hørt og at jeg har fått en treårig avtale med Skiforbundet, sier Northug selv i en pressemelding.

Hovedrammene i avtalen Northug og Skiforbundet har kommet til enighet om er de samme som var lagt på bordet i vår og sommer. Etter det Dagbladet erfarer strekker landslagsperioden for Northug seg fra siste mandag før verdenscupen starter, til 1. april.

- Som jeg sa tidligere i høst har jeg virkelig lyst til å vinne flere skirenn i verdenscupen, og ta gull for Norge i VM og OL de kommende tre sesongene. Jeg er glad for at enigheten med Norges Skiforbund nå gir meg mulighet til å delta. Nå er det kun opp til meg selv å komme i toppform til det virkelig gjelder, sier Petter Northug via en pressemelding.

Ba om nye møter Først da skistyret gikk til det drastiske skritt å utelukke Northug i sommer, som i praksis ga ham startnekt i verdenscupen, kom Petter selv på banen og ba om nye møter.

- Det er denne langsiktigheten, friheten til selv å organisere min egen hverdag og trening, forsøke nye metoder og løsninger - og ikke minst bygge min egen fremtid, jeg har ønsket meg de siste årene. Jeg er glad for å kunne fortsette med det teamet rundt meg som jeg hadde i forrige sesong, sier Northug.

Også Coop er fornøyde med at avtalen er kommet i havn.

- Vi er selvfølgelig veldig fornøyde, og veldig glade på Petters vegne. Det handler jo om Northug og Skiforbundet. Sånn har det vært hele veien. Men det er klart det er bra for oss også, at han har fått gjennom det han ønsket og fått en avtale på plass, sier kommunikasjonssjef Bjørn Takle Friis til Dagbladet

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!