Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug: - Vi har masse å hevne, vi har allerede tapt den viktigste stafetten her

Klar for lagsprinten.

SPRINTKLARE: Mye har handlet om Petter Northugs form under OL, men landslagsledelsen gir «skikongen» fornyet tillit. Sammen med den regjerende mesteren har valget falt på Ola Vigen Hattestad - mannen som for fire år siden ga sin plass til Øystein Pettersen grunnet sykdom. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SPRINTKLARE: Mye har handlet om Petter Northugs form under OL, men landslagsledelsen gir «skikongen» fornyet tillit. Sammen med den regjerende mesteren har valget falt på Ola Vigen Hattestad - mannen som for fire år siden ga sin plass til Øystein Pettersen grunnet sykdom. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Få med deg siste nytt fra Sotsji i vårt OL-studio

SOTSJI / OSLO (Dagbladet): De siste dagene har vært preget av nedtur på nedtur i langrennssporet for både de norske gutta og jentene.

Begge stafettene endte med fadese og nytt smørerot, men nå skal nordmennene reise kjerringa. Første mulighet er lagsprinten på onsdag, og i formiddag kunngjorde landslagsledelsen hvem som skal forsvare den norske æren.

Mye har handlet om Petter Northugs form under OL, men landslagsledelsen gir «skikongen» fornyet tillit.

- Vi har masse å hevne, vi har allerede tapt den viktigste stafetten her, sier Northug.

Sammen med den regjerende mesteren har valget falt på Ola Vigen Hattestad - mannen som for fire år siden ga sin plass til Øystein Pettersen grunnet sykdom.

- Har hatt noen flere navn på blokka, men tanken har hele tida vært å se hvordan det gikk med resultater her i OL, og da endte vi på disse to her, sier han.
Arild Monsen, som presenterte laget, ville derimot ikke si noe om hvilken rekkefølge de to skal gå i. Det er dermed åpent hvem som skal gå ankeretappen.

- Vi kommer klokelig ikke til å offentliggjøre rekkefølgen på disse to, det holder vi til vi må levere startliste i morgen ettermiddag, sier han.

Eldar Rønning er reserve, mens Eirik Brandsdal reiste hjem fra Russland i dag.

Kvinnenes lag offentliggjøres først klokka 13 norsk tid da ledelsen fortsatt vil ha noen svar på formen til Marit Bjørgen før de treffer en endelig avgjørelse.

Hele Norges coronakart