Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug antyder mental svikt

- Går med håndbrekket på, sier han.

Petter Northug sier at han har gått med et ubevisst håndbrekk på denne sesongen. Han tror noe av motgangen kan skyldes mental svikt, skriver Adresseavisen.

Lørdagens femmil ble en nedtur av dimensjoner for de norske landslagsgutta. Beste nordmann ble skiskytteren Frode Andresen på åttendeplass.

Med totalsprekk etter tre mil ble Petter Northug beste landslagsløper med 32.- plass, over 11 minutter bak vinneren Anders Södergren.

Etter en bortimot konstant opptur i flere sesonger har Petter Northug fått føle langrennshverdagen på kroppen.

Han er glad for at motgangen har kommet nettopp i år, i en sesong uten mesterskap, og Petter tror han vil komme styrket ut av det.

Men 22-åringen har ikke noe klart svar på hvorfor suksessen fra de siste årene har stoppet opp.

- Jeg har hatt en midt på treet-sesong og ser at jeg trenger noen sesonger på å bygge kapasitet. Man kan ikke ha gode sesonger hvert år, og jeg har lært mye av det som har skjedd i år. Nå ligger jeg om kveldene og er veldig sulten på neste sesong. Aldri tidligere har jeg vært så motivert for å ta fatt på en ny oppkjøringsperiode, og jeg har en plan for hva jeg bør gjøre, sier Northug, uten å ville røpe hva den går ut på.

- Det er mellomsesong, og selv om jeg føler meg motivert, tror jeg det ligger litt i bakhodet. Jeg har gått med et lite håndbrekk på. Tour de Ski var høydepunktet i år, og da var jeg på hugget. Mye ligger i det mentale, mener 22-åringen, som påpeker at ikke alt har fungert optimalt i landslagsmiljøet.

BEST BLANT LANDSLAGSGUTTA: Men Petter Northug jr. endte helt nede på 32.-plass. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
BEST BLANT LANDSLAGSGUTTA: Men Petter Northug jr. endte helt nede på 32.-plass. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

- Noen har hatt litt frie roller og at vi kun var fire løpere på samling i Trondheim er for dårlig, slår han fast.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media