Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug åpner for å konkurrere til 2020

Vil gjerne gå den svensk-norske skitouren.

MOTIVERES AV NY TOUR PÅ HJEMMEBANE: Petter Northug åpner for å gå ut 2020-sesongen.
<br>Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
MOTIVERES AV NY TOUR PÅ HJEMMEBANE: Petter Northug åpner for å gå ut 2020-sesongen.
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Petter Northug hinter om at karrieren kan fortsette helt til 2020. Det gjør han i en promoteringsvideo om langrennstouren i Norge og Sverige.

Den ble vist for Det internasjonale skiforbundet (FIS) nylig.

– Det å få en slik tour her og de største verdensstjernene, tror jeg vil skape en enorm interesse. Men en avslutning her i Trondheim, vil det bli en skifest uten like. Det vil være veldig motiverende for min del også om vi kan få det til, sier Northug.

Northug vil være 34 år når touren etter planen skal arrangeres for første gang.

Jobber videre

Det er avisen Östersunds-Posten som forteller om saken og har en link til videoklippet der flere andre stjerner også deltar.

Det er Charlotte Kalla, Marit Bjørgen, Stina Nilsson og Johan Olsson – Jeg tror det var veldig avgjørende at disse tunge navnene fortalte om fordelen ved denne regionen, sier Mathias Fredriksson som er prosjektleder i Östersund til ÖP.

– Johan Olsson og Marit Bjørgen er jeg tvilsom til at kommer til å være med, men ikke de andre tre.

Det svenske og norske skiforbundet fortsetter arbeidet med planene sammen med de lokale arrangørene i Trondheim, Åre og Östersund

I 2020 er det ingen internasjonale skimesterskap for langrenn.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling