Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug åpner for å trene med landslaget

Skal prate med landslagssjefen snart.

SER AT HAN KAN HA UTBYTTE AV LANDSLAGET: Petter Northug åpner for et tettere samarbeid med landslaget neste sesong.
Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
SER AT HAN KAN HA UTBYTTE AV LANDSLAGET: Petter Northug åpner for et tettere samarbeid med landslaget neste sesong. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter Northug tror han vil ha utbytte av å trene med Martin Johnsrud Sundby og åpner for et høst-comeback på landslaget.

Etter å ha gjennomført sin siste NM-distanse for sesongen åpner Northug og hans sportslige leder Ole Thonstad for at 30-åringen vil trene med landslaget i enkelte økter i oppkjøringen til neste sesong.

- Ja, det får vi diskutere. Jeg skal prate litt med Vidar (Løfshus), kanskje her på Beitostølen eller på telefon snart, så skal vi se om vi blir enige om noe, sier Northug til Adresseavisen.

- Vil du ha utbytte av å trene med landslaget?

- Ja, det tror jeg absolutt. Den beste matchingen får du jo der. Det er der de sterkeste løperne er. Det er alltid godt å få matchet seg litt mot dem som er på lag.

Den nyansatte herrelandslagssjefen Tor Arne Hetland har vært krystallklar på at døren står åpen for Northug på lagets treningsøkter, selv om han står utenfor skiforbundets opplegg.

Northug brøt ut av landslaget etter VM i Val di Fiemme i 2013. Siden har han satset på egen hånd med sitt eget team.

Trønderen endte på annenplass i verdenscupen bak suverene Sundby og tok en 17.-plass i NM på 10 kilometer fri fredag, drøyt 50 sekunder bak vinner Sundby.

- Jeg trodde det skulle bli verre, sier Northug.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart