SER AT HAN KAN HA UTBYTTE AV LANDSLAGET: Petter Northug åpner for et tettere samarbeid med landslaget neste sesong.
Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
SER AT HAN KAN HA UTBYTTE AV LANDSLAGET: Petter Northug åpner for et tettere samarbeid med landslaget neste sesong. Foto: Terje Bendiksby / NTB ScanpixVis mer

Northug åpner for å trene med landslaget

Skal prate med landslagssjefen snart.

Petter Northug tror han vil ha utbytte av å trene med Martin Johnsrud Sundby og åpner for et høst-comeback på landslaget.

Etter å ha gjennomført sin siste NM-distanse for sesongen åpner Northug og hans sportslige leder Ole Thonstad for at 30-åringen vil trene med landslaget i enkelte økter i oppkjøringen til neste sesong.

- Ja, det får vi diskutere. Jeg skal prate litt med Vidar (Løfshus), kanskje her på Beitostølen eller på telefon snart, så skal vi se om vi blir enige om noe, sier Northug til Adresseavisen.

- Vil du ha utbytte av å trene med landslaget?

- Ja, det tror jeg absolutt. Den beste matchingen får du jo der. Det er der de sterkeste løperne er. Det er alltid godt å få matchet seg litt mot dem som er på lag.

Den nyansatte herrelandslagssjefen Tor Arne Hetland har vært krystallklar på at døren står åpen for Northug på lagets treningsøkter, selv om han står utenfor skiforbundets opplegg.

Northug brøt ut av landslaget etter VM i Val di Fiemme i 2013. Siden har han satset på egen hånd med sitt eget team.

Trønderen endte på annenplass i verdenscupen bak suverene Sundby og tok en 17.-plass i NM på 10 kilometer fri fredag, drøyt 50 sekunder bak vinner Sundby.

- Jeg trodde det skulle bli verre, sier Northug.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.