Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug avhengt i Birken, Nygaard vant 

Petter Northug fikk et tøft møte med Birkebeinerrennet i langrenn lørdag. Han havnet langt bak vinneren Andreas Nygaard.

SJANSELØS: Petter Northug jr. stilte i Birken og er deltok dermed i Birkebeinerrennet sitt 80 års jubileum. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix
SJANSELØS: Petter Northug jr. stilte i Birken og er deltok dermed i Birkebeinerrennet sitt 80 års jubileum. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nygaard slo Tord Asle Gjerdalen lett i spurten. De to gikk alene sammen i tet en lang periode mot slutten av løpet. Nygaard vant nylig Vasaloppet. Han er en av ganske få som har sikret seg seieren i de to løpene samme sesong.

– Det gikk utrolig lett. Jeg tror det var min beste dag som skiløper noensinne. Skiene var ekstremt gode, sa Nygaard til NRK.

Northug deltok i sin første Birken. Han kom som en overraskende påmelding for arrangøren fredag formiddag. Med vel to mil igjen til mål lå Northug over elleve minutter bak teten. Trønderen har hatt to svært dårlige sesonger.

Northug gikk til slutt i mål som nummer 97, 24 minutter og 35 sekunder bak Nygaard.

Rennet startet i svært kaldt vær på Rena. Det var en tøff dag på jobben for langløperne som gikk under blå himmel fra start til mål.

Vinnertiden på Lillehammer ble 2.33.13,7.

Justyna Kowalczyk (Polen) vant kvinneklassen akkurat som i fjor. Hun var helt enerådende med tiden 3.06.10 lørdag.

De fem foregående Birken-utgavene:

2016: Jon Kristian Dahl

2015: Petter Eliassen

2014: Avlyst

2013: Anders Aukland

2012: Aukland

(©NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!