Løfshus' frykt: - Vil være en katastrofe

Northug avslo Løfshus' råd på kammerset

Vidar Løfshus tok Petter Northug inn til siden og ga ham et råd for det sivile livet som ventet etter karriereslutt, uten ønskelig respons. I januar forsøkte Løfshus på ny å nå inn til Northug.

GA RÅD: Da Petter Northug la skiene på hylla i 2018, prøvde Vidar Løfshus å gi ham et råd. Northugs reaksjon får Løfshus til å le. Reporter/video: Øyvind Godø / Kristoffer Løkås Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VESTBY (Dagbladet): Få i norsk langrenn har vært tettere på Petter Northug enn Vidar Løfshus de siste 16 åra.

Northug og Løfshus møttes for aller første gang i Storlirennet i 2004, da Løfshus dro på feltet og ga Mosvik-ekspressen fritak fra å ta føringer i front, som den eneste i tetgruppa.

Da Petter Northug 14 år seinere la opp som langrennsløper på toppnivå, i desember 2018, tok tidligere langrennssjef Løfshus 34-åringen til side for en prat.

- Da sa jeg til Petter: «Nå har du sjansen til å ordne deg et sivilt liv, finne deg en dame og slå deg til ro», forteller Vidar Løfshus til Dagbladet.

Responsen var imidlertid ikke som han hadde håpet, men likevel som forventet.

- Petter svarte: «Nææ». Det var ikke så nøye med det. Det er Petter i et nøtteskall. Jeg prøvde å gi ham et råd, men nådde ikke inn med det, erkjenner Løfshus - på sin egen veranda i møte med Dagbladet.

Rådet Northug avviste ble gitt i desember 2018. Få uker seinere, i januar 2019, prøvde langrennslegenden kokain for første gang, innrømmet Northug selv på pressekonferansen i august. Det var starten på en vanskelig periode.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer