INGEN TOPPSESONG: Petter Northug har ikke hatt noen stor sesong. Nå dropper han også den siste verdenscuphelga, i Falun. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
INGEN TOPPSESONG: Petter Northug har ikke hatt noen stor sesong. Nå dropper han også den siste verdenscuphelga, i Falun. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Northug avslutter sesongen umiddelbart

- Dropper Falun i helga.

(Dagbladet): Etter at han reiste hjem fra Lahti før 15-kilometeren, og etter å ha røket ut i sprintprologen samme sted for en drøy uke siden, har Petter Northug pleiet kroppen og formen med rolig trening hjemme i Trondheim.

Northug var fysisk og mentalt utladet etter OL, og droppet både bysprinten i Drammen forrige onsdag, og den klassiske femmila i Holmenkollen lørdag.

- Beslutningen tatt I går vurderte han fortsatt om han skulle stille opp i kommende helgs verdenscupavslutning i Falun, men Northugs trener Eirik Myhr Nossum sier i ettermiddag til NRK at trønderen har valgt å stå over.

- Beslutningen er tatt på at han ikke går i Falun, enkelt og greit, sier Nossum.

Treneren forklarer beslutningen slik overfor NRK:

- Ikke pigg nok - Årsaken er at han ikke har følt seg pigg nok i det siste til å få gjennomført den treninga som må til for å stille godt nok forberedt til å gå i Falun. Da er det like greit å holde seg hjemme og se det på TV, sier han.

Nossum hevder imidlertid, overfor statskanalen, at Northug gjerne skulle gått i Falun.

- Det er laget nye løyper til VM neste år, og han kunne ha tenkt seg å prøve dem, så han synes selvfølgelig det er synd. Men det er ingen vits. Skal du gå verdenscup, må du være hundre prosent, og det vet han veldig godt, sier treneren.

Før den avsluttende minitouren ligger Northug på fjerdeplass i den totale verdenscupen, men ettersom han ikke går, kommer han etter alle solemerker til å rase nedover den lista.