Northug avviser at han vurderer profflag

- Det stemmer ikke, sier pappa John.

LANDSLAGETS KONGE: En stund til. Petter Northug har ingen planer om å bytte til et profflag med det første, sier pappa John.
Foto: Ole Morten Melgård
LANDSLAGETS KONGE: En stund til. Petter Northug har ingen planer om å bytte til et profflag med det første, sier pappa John. Foto: Ole Morten MelgårdVis mer

(Dagbladet): Dagens Næringsliv skriver på oppslagsplass i dag at Petter Northug vurderer å bli med i et nytt profflag i langrenn.

Det stemmer ikke, hevder John Northug.

- Petter har fullt fokus på VM i Holmenkollen. Neste mål er å vinne Tour de Ski, og det langsiktige målet er OL i 2014. Hva som deretter skjer, er det i dag ingen gitt å spå om, sier pappa Northug i en pressemelding.

Ikke på gløtt
Eurosport-kommentator og stadionspeaker Kjell-Erik Kristiansen sier til DN at verdens beste langrennsløpere er spurt om å være med på laget, som sikter seg inn mot de største turrennene som Birkebeinerrennet, Wasaloppet og Marcialonga.

- Petter Northug er spurt og har døra på gløtt. Dario Cologna har sag seg interessert. Så mye kan jeg si, sier Kristiansen til DN.

Ifølge Northugs mediekontakt Otto Ulseth stemmer imidlertid ikke avisas tittel og inngang på saken.

- Det står at Petter har døra på gløtt, men det er det Kristiansen som sier, og det er i så fall uttalelser som får stå for hans regning, sier Ulseth til Dagbladet.

- John Northug er ikke feilsitert, men han sier heller ingenting om at disse planene er lagt. Ingen dører er på gløtt nå, og det er ingenting nytt i denne saken. Petter forbederer seg til VM, sier Ulseth.

Stensbøl som leder
Også tidligere har Petter Northug blitt linket til profflag av denne typen, og det førte til bråk da skistjernen ble fortalt at han kunne miste startlisensen om han vurderte noe slikt i 2009.

Nå sier sportssjef Åge Skinstad at også løpere på andre lag enn landslaget kan kvalifisere seg til å representere Norge.

Tidligere toppidrettssjef Bjørge Stensbøl er påtenkt jobben som leder for Kjell-Erik Kristiansens profflag, og Stensbøl bekrefter at han har fått en henvendelse han ikke er negativ til.

Norges Skiforbund ønsker å lansere sitt eget lag for turrennløpere som et svar på profflagplanene.

- Vi har har hørt rykter om et profflag, og er kjent med planene. At andre aktører kommer på banen oppfatter jeg som smigrende, fordi det viser at det er stor interesse rundt det vi driver med, sier Åge Skinstad til DN.