TROR PÅ NORTHUG I DAG: Oddvar Brå synes Petter Northug så sterk ut på sprinten, og tror på gull i dag. Han er likevel enig med svenske aviser i at den norske skistjernen nærmer seg en grense når det gjelder uttalelsene utenfor sporet. Her på frokost med Gjermund Eggen, generalsekretær i NIF Inge Andrersen og statsminister Jens Stoltenberg i Cavalese i formiddag. Foto: Tormod Brenna/Dagbladet
TROR PÅ NORTHUG I DAG: Oddvar Brå synes Petter Northug så sterk ut på sprinten, og tror på gull i dag. Han er likevel enig med svenske aviser i at den norske skistjernen nærmer seg en grense når det gjelder uttalelsene utenfor sporet. Her på frokost med Gjermund Eggen, generalsekretær i NIF Inge Andrersen og statsminister Jens Stoltenberg i Cavalese i formiddag. Foto: Tormod Brenna/DagbladetVis mer

- Northug balanserer på en knivsegg

Oddvar Brå er enig med svenskene.

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Svenske aviser var sinte på Petter Northug etter åpningssprinten i VM. Nordmannens nådeløse analyse av Emil Jönssons svikt ble tatt ille opp, og spesielt i Aftonbladet var beskjeden klar: Nå er det nok, Petter.

Skilegenden Oddvar Brå har fulgt Northugs karriere tett, og er på plass i Val di Fiemme for å følge de norske løperne under mesterskapet. Han er enig med svenske aviser i at Northug må passe seg.

- Jeg tror det er positivt med all oppmerksomheten det skaper, men jeg er enig med svenske aviser i at Petter jobber på en knivsegg her. Det er om å gjøre å komme ned på riktig side, sier Brå til Dagbladet.

Godtatt så lenge det er sportslig
I morges spiste 61-åringen frokost med andre skistorheter som Odd Martinsen, Gjermund Eggen og Vegard Ulvang, i forbindelse med statsminister Jens Stoltenbergs besøk i VM-byen.

Alle rundt det bordet håper på suksess for Petter Northug, men er også enige om at verden har forandret seg siden de selv var aktive langrennsløpere.

- Petter kjører en litt annen linje enn vi gjorde i gamle dager. Men når det er sagt, jeg tror Petter er god kompis med også svenskene, sier Oddvar Brå.

- Det er hans måte, hans linje å kjøre, så kan man diskutere om man syns det er helt bra eller ikke. Men ok: Petter har valgt den linja, så da får vi godta det så lenge det er sportslig, mener han.

Ikke sikkert løypa passer Northug
Brå sier han ble imponert over det Northug viste på sprinten, og ser fram mot dagens duathlon. Han holder nordmannen som favoritt, men advarer mot å tro at Northug kan dominere alt i verdensmesterskapet.

- Jeg blir overrasket hvis Petter vinner alt. Det har kommet opp en del utøvere fra flere nasjoner, gode russere, Poltaranin fra Kasakhstan, det som kan skje er at det blir et litt annet løp, sier Brå om dagens øvelse.

- Dette er en løype som kanskje ikke passer Petter som hånd i hanske, og det åpner for andre. Petter har respekt i feltet, så det er ikke sikkert at noen virkelig tar ansvar. Men hvis noen virkelig gjør det, da kan det bli vanskelig for ham, tror den tidligere verdensmesteren.

- Hvem vinner?

- I dag er det mange som kan kjempe om medaljene, med veldig stang ut blir det ingen norske medaljer i dag. Men jeg tror Petter vinner, fastslår Brå.

- Som trønder håper jeg jo at trønderne vinner nasjonskampen. Der er Bjørgen også godt i gang, sier han med et smil.