KOKAINFUNN: Petter Northug skriver på sosiale medier fredag at det er gjort funn av kokain i boligen hans. Foto: Instagram / jangelov1 Vis mer

Petter Northug

Northug bekrefter: Kokainfunn i hjemmet

Det bekrefter han på sosiale medier.

Publisert
Sist oppdatert

Petter Northug skriver på sosiale medier fredag at det er gjort funn av kokain i boligen hans. Funnet skjedde etter at han ble tatt i en fartskontroll torsdag.

- Jeg har gjort en stor feil. I går kveld ble jeg stoppet av politiet i fartskontroll. Jeg kjørte altfor fort, og ble også tatt med på legevakten til blodprøve. I tillegg fant politiet en mindre mengde narkotika hjemme hos meg. Det dreier seg om kokain. Jeg er fortvilet og redd for hva fremtiden vil bringe, og utrolig lei meg for alle de som jeg nå har skuffet, igjen. Jeg vet at det nå blir en straffesak. Da skal jeg ta ansvar for det jeg har gjort, skriver Northug, som har status som siktet i saken.

SØKSMÅL: Aylar Lie og Petter Northug møttes i Oslo Tingrett i forbindelse med Lies søksmål mot Pilar Forlag 
Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
SØKSMÅL: Aylar Lie og Petter Northug møttes i Oslo Tingrett i forbindelse med Lies søksmål mot Pilar Forlag Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer

Dagbladet har forsøkt å få en kommentar fra Petter Northug, foreløpig uten å lykkes.

Petter Northug har tidligere sonet en dom for fyllekjøring. Den gangen i 2014 hvor han krasjet med sin Audi i et autovern i Trondheim, etter en kveld på byen.

Langrennsstjerna hadde da en promille på 1,65 da politiet testet ham den natta. Farten ble beregnet til 80-90 kilometer i timen i en 40-sone.

KOKAINFUNN: Petter Northug skriver på sosiale medier fredag at det er gjort funn av kokain i boligen hans. Foto: Instagram / jangelov1 Vis mer

Northug gikk med fotlenke i 50 dager det påfølgende året.

- Jeg har tatt min straff og er nå ferdig sonet. Det har vært utfordrende, men jeg har fått gjort jobben min, som er trening. Det er alt jeg ønsker å si om dette, sa Northug den gang til Adresseavisen.

I 2018 annonserte Northug at han legger opp som langrennsløper på toppnivå. Samme år ble det bekreftet at trønderen skulle jobbe hos TV 2 etter at skikarrieren var over.

Dagbladets sportskommentator Esten O. Sæther har fulgt Northugs karriere tett. Han sier følgende om nyheten.

- Jeg syntes det er veldig trist. Han har blitt stoppet i tide. Spørsmålet er om han selv klarer å stoppe i tide, sier Sæther og fortsetter:

<strong>I RETTEN:</strong> Petter Northug i rettssaken der Aylar Lie krever 100.000 kroner av ham. Mandag møtes de i Oslo tingrett. Bakgrunnen for søksmålet er Northugs selvbiografi «Min historie – Northug» som inneholdt sensitive opplysninger fra Lies privatliv.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
I RETTEN: Petter Northug i rettssaken der Aylar Lie krever 100.000 kroner av ham. Mandag møtes de i Oslo tingrett. Bakgrunnen for søksmålet er Northugs selvbiografi «Min historie – Northug» som inneholdt sensitive opplysninger fra Lies privatliv. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- Det som betyr noe er hvordan han tar tak i seg selv. Nå er han nødt til å gjøre dette grundigere enn det han gjorde sist, fortsetter han.

Dagbladets kommentator tror det vil hjelpe Northug hvis han informerer mer om det som har skjedd.

- Han vil sikkert snakke om det. Det er en hendelse folk vil vite om. Klarer han å være ærlig, vil det sikkert hjelpe han videre. Jeg tenker det kommer en pressesamling snart, sier Sæther.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer