Northug bekymret over Weng: - Det er et dårlig tegn

Mens Heidi Weng suste fra hytta til 2. plass og videre i bryllup, er Petter Northug bekymret på 25-åringens vegne etter at han så vidt slo henne i Lysebotn Opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LYSEBOTN (Dagbladet): Etter å ha vunnet onsdagens langløp og spurtprisen i gårsdagens kraftanstrengelse opp Lysebotn, viste Petter Northug fram flere av sine mange karakteristiske sider i går:

Northug vant spurtprisen, tok det helt med ro, før han slo unggutten Sindre Pettersen i spurten om 77. plassen etter 33 minutter og 52 sekunders løpstid i motbakke.

Det var 49 sekunder bak Therese Johaugs vinnertid i dameklassen og et drøyt minutt foran Heidi Weng på 2. plass. Langrennsstjerna fra Mosvika var godt fornøyd med å plassere seg mellom de to kvinnelige essene.

Humorelementet er selvfølgelig til stede i Northugs resonnementet, men det kan også tenkes at det ligger noe mer enn bare humor bak det.

NEST BEST: Bare Therese Johaug kom før Heidi Weng i mål av kvinnene. Petter Northug slo Weng så vidt, men Northug er likevel mest bekymret på gladjentas vegne.   Foto: Thomas  Rasmus skaug / Dagbladet
NEST BEST: Bare Therese Johaug kom før Heidi Weng i mål av kvinnene. Petter Northug slo Weng så vidt, men Northug er likevel mest bekymret på gladjentas vegne. Foto: Thomas Rasmus skaug / Dagbladet Vis mer

For Northug forteller til Dagbladet at han lå på 155-160 pulsslag i minuttet under løpet. Det er - forutsatt en normal makspuls - usedvanlig lavt i en slik kraftanstrangelse. Med andre ord tok 30-åringen det svært rolig.

- Jeg visste jeg ikke kunne vinne løpet, så da gikk jeg for det eneste jeg kunne vinne i dag: spurtprisen. Jeg forsøker å vinne det jeg kan, forteller Northug til Dagbladet.

- Jeg måtte ta i såpass mye der - og produserte så mye melkesyre - at jeg måtte ta det med ro noen kilometer etter det for å hente meg igjen.

Northugs Weng-bekymring

Å være 50 sekunder bak Johaug i mål med den pulsen, var Northug derfor godt fornøyd med. Til sammenligning var han bare 26 sekunder foran motbakkkedronninga da han gikk maksimalt opp monsterbakken i Tour de Ski.

I motbakkeløpet Fonna Opp i fjor løp Johaug nesten ti minutter raskere enn Northug, som også da sparte krefter i kjent stil.

- Ja, dette er jeg kjempefornøyd med. I motbakkeløpet Fonna Opp i fjor ble jeg slått med ti minutter av Therese, så dette var en kjempeforbedring. Nå nærmer jeg meg Therese. Hvis det fortsetter slik, slår jeg henne neste år.

- Du slo til og med Hedi Weng denne gang. Hva tenker du om det?

NATUR: Petter Northug tok seg god tid i målområdet forankret i den vakre naturen etter Lysebotn Opp. Foto: Thomas  Rasmus skaug / Dagbladet
NATUR: Petter Northug tok seg god tid i målområdet forankret i den vakre naturen etter Lysebotn Opp. Foto: Thomas Rasmus skaug / Dagbladet Vis mer

- Gjorde jeg det? Det er jo stor fremgang for min del. For hennes del er det verre. Jeg blir egentlig litt bekymret for Heidis del, hvis hun blir slått av meg i motbakker. Det er et dårlig tegn, forteller Mosvik-ekspressen med en spøkefull tone.

- Hva betyr dette for Heidis sesong?

- Hun burde begynne å trene mer i motbakker, sier 30-åringen og smiler lurt.

Weng ikke orientert om dopingsakene

Northug har kommet godt i gang med sesongoppkjøringen og ligger i rute til å gjøre som han pleier i mesterskapssesonger: å vinne gull.

- Jeg ligger foran fjorårsskjemaet. I fjor hadde jeg et langt opphold uten trening. Spørsmålet er om jeg er i for tidlig form. Det er det jeg frykter. Jeg må nesten ta ferie nå, sier Northug.

- Hva skjer hvis du er i for tidlig form?

- Da når jeg toppen i november og blir TV-seer i vinter, forteller trønderen og smiler lurt.

Rett fra hytta

Heidi Weng føler gapet opp til Johaug i motbakker er uoppnåelig og synes ikke hun gikk spesielt bra, selv om hun endte på en solid 2. plass.

Weng kom faktisk rett fra hytta i Lillesand, hvor hun har feriert sammen med familien. Der har hun ikke lest om dopingsakene som har preget nyhetsbildet de siste ukene, forteller gladjenta til Dagbladet.

- Jeg har jo ferie. Da kobler jeg bare av, sier hun.

I stedet har hun trent godt og kost seg med familien, før hun tok en snartur innom Lysebotn.

SHOWET: Petter Northug showet både i og utenfor løypa i Lysebotn. Foto: Thomas Rasmus skaug / Dagbladet
SHOWET: Petter Northug showet både i og utenfor løypa i Lysebotn. Foto: Thomas Rasmus skaug / Dagbladet Vis mer

- Jeg kom rett fra hytta i Lillesand til Lysebotn. Jeg fant ut at det var like raskt å kjøre som å ta fly og båt. Oppladningen på hytta med mamma og pappa og hele gjengen var meget bra, forteller Weng til Dagbladet.

Nytt bryllup for Weng

Hun skal ikke delta i flere konkurranser under Blinkfestivalen - pussig nok av samme årsak som i fjor.

- Jeg skal i bryllup i helga, så det blir ikke flere konkurranser. Jeg var faktisk i bryllup i akkurat samme helga i fjor. Jeg bruker bare å få med meg Lysebotn Opp og så suse av gårde, forteller hun og ler.

Om gårsdagens 2. plass i Lysebotn Opp sier 25-åringen fra Ytre Enebakk:

- Jeg følte jeg bare gikk i et tempo, verken fort eller sakte. Men det var jo raskt da, bare ikke i forhold til Therese. Hun er helt uslåelig på dette. Hun går jo dobbelt så fort som meg.

- Nå overdriver du veldig. Du er jo nest best?

- Jo, det er sant det. Sammenlignet med de andre, går jeg jo bra, men Therese er helt ekstrem. Jeg er ikke så flink til å holde et jevnt kjør. Det blir en del hvilepauser i svingene, sier Weng og smiler og ler, før hun suser videre til nok et bryllup.

For ordens skyld: Weng slo Nicole Fessel på 3. plass med nesten to minutter. Dernest fulgte Martine Ek Hagen, Monique Siegel, skiskytterdronninga Marie-Dorin Habert, motbakkespesialisten Kerrtu Niskanen, Stefanie Boehler, fjorårets verdenstoer Ingvild Flugstad Østberg, Sandra Ringwald og skiskytterstjerna Dorothea Wierer.

I RUTE: Petter Northug ligger godt an før den kommende VM-sesongen. Foto: Thomas  Rasmus skaug / Dagbladet
I RUTE: Petter Northug ligger godt an før den kommende VM-sesongen. Foto: Thomas Rasmus skaug / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer