Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Petter Northugs verdenscupcomeback

Northug benekter trenerens raseri- påstand etter vrakingen: - Jeg pratet ikke med ham

Petter Northug er klar for comeback i Falun i morgen. I dag snakket han ut om egen form - og kom med et nytt stikk til sin svenske rival Calle Halfvarsson.

SPENT: Petter Northug medgir at han er spent på egen form.
Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
SPENT: Petter Northug medgir at han er spent på egen form. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

FALUN (Dagbladet): Forrige helg var Petter Northug endelig tilbake i konkurranse og ble først nr. 26 i norgescuprennet på Sjusjøen og dernest nr. 2 i Uglarennet bak stjerneskuddet Johannes Høsflot Klæbo. Dette skjedde på dag én og to etter Mosvik-ekspressens høydeopphold i Sveits.

Rennene ga få svar på formen. Northug ga selv ingen svar. 31-åringen stakk nemlig rett til skogs begge dager uten å si noe til pressen. Bortsett fra diverse korte telefonintervjuer med Dagbladet og et lengre videointervju med Northugs egen TV-kanal, har han ikke snakket med pressen etter at han skjønte at kroppen ikke spilte på lag i begynnelsen av desember.

De svarene han har gitt, har stort sett vært tull om Emil Iversen, skijenter og at han har målt 98 i maksimakt oksygenopptak, som han sa til Dagbladet under Tour de Ski.

Mener Krogh ligger best an til ankeretappen

Men i dag møtte han omsider et samlet pressekorps igjen - i fem minutter utenfor Scandic hotell i Lugnet i Falun. Da Dagbladet spurte hva han synes om måten Finn-Hågen Krogh har satt på plass henholdsvis Sergej Ustjugov og Calle Halfvarsson i sesongens to verdenscupstafetter, svarte Mosvik-ekspressen:

- Krogh har lært leksa, men han som Finn gikk mot fra Sverige, har tydeligvis ikke lært noe fra sist gang han gikk en ankeretappe, svarer Northug til Dagbladet.

- Hvem ligger best an til å gå ankeretappen for Norge i VM?

- Akkurat nå ligger Krogh best an. Han har ikke gjort noe galt ennå. Jeg får sikte meg inn mot en klassisketappe. Finn er en mann som er kapabel til å sikre norsk gull om han går ut likt sammen med de andre.

Benekter raseri

Opprinnelig ble Northug vraket til helgas renn, men Didrik Tønseths forfall gjorde at VM-kongen fra Falun i 2015 nå er tilbake hvor han sist gang var best i verden. Etter vrakingen, uttalte trener Stig Rune Kveen at Northug var forbannet.

Det benekter nå Northug.

- Det får Stig Rune står for. Jeg pratet ikke med ham rett etter uttaket.

Om vrakingen på dagens sprint, sier han:

- Jeg må respektere at jeg ikke får gå. Det er andre som også går raskt.

Usikker på formen

- Helt ærlig: Hvordan er formen din?

- Jeg er spent på formen. Jeg har vært i høyden i ti dager. Jeg er forhåpentligvis i god nok form til å stille til start i morgen, forteller Northug.

- Hvilke distanser sikter du deg inn mot i VM?

- Jeg har bare fått flybilletten til Lahti. Så er det opp til meg hvor mange distanser jeg får gå. Målet er å ta et individuelt VM-gull.

- Det er alltid artig å komme tilbake til Falun. For meg er det en minnerik arena, hvor jeg tok min første verdenscupseier og hadde et bra mesterskap, sier Northug.

Tulle-Peter

56 dager er gått siden han konkurrerte sist og ble nr. 51 på Lillehammer, selv om han nylig hevdet overfor Dagbladet at han har konkurrert daglig med seg selv.

De innbyrdes duellene mot seg selv har etter hvert blitt utvidet til treningsøkter med blant annet Didrik Tønseth i høyden i Sveits og Emil Iversen i hjemlige trakter. Iversen hevdet torsdag at Mosvik-ekspressen har vist gryende form på trening.

Etter en rekke forvirrende signaler fra Northug, som overfor Dagbladet i høst hevdet at han var overtrent og overvektig, mens han under Tour de Ski sa at han satte verdensrekord i oksygenopptak, håper langrennsverden å få svar i morgen.

De ubesvarte spørsmålene er nemlig mange: Har han kontroll etter overbelastningen som oppsto etter høydeoppholdet i november? Hvor god form er egentlig Petter Northug i?

I morgen får vi trolig svar når han gjør comeback i verdenscupen på fristilssprinten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling