Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug ber om møte med skiforbundet

Møter klar holdning.

I KONFLIKT: Petter Northug og Norges skiforbund sliter med å bli enige. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
I KONFLIKT: Petter Northug og Norges skiforbund sliter med å bli enige. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

Skiforbundets generalsekretær Stein Opsahl opprettholder en klar holdning overfor Petter Northug og hans team. Nå vil skiløperen ha et nytt møte.

Opsahl var krystallklar overfor NTB onsdag: Det kommer ikke på tale å gi mer frihet for Northug-sponsorer.

Norges Skiforbund (NSF) fikk onsdag også en henvendelse fra Northug-leiren om et møte. Dette skal skistyret ta stilling til og komme med en respons på ganske fort.

- I og med at Petter er Petter, har vi gitt ham særfordeler. Han har fått tilbud om samme avtale også kommende sesong. Den er raus, og vi kan ikke gå lenger. De (team Northug) krever nå å markedsføre sine produkter gjennom hele sesongen, også i konkurranse-tider. Det kan vi ikke godta. Grensen går her, sier Opsahl til NTB.

- Vi tar ikke noe nytt initiativ i denne saken. Vi har prøvd dette i tre måneder.

- Petter Northug sier han føler seg lurt?

- Vi skjønner ikke det. Vi har en veldig forskjellig oppfatning av hva Petter ble lovet i 2013.

Opsahl sier også at han reagerer på karakteristikkene Northug kom med i sin pressemelding tirsdag.

Press Det er steile fronter i denne saken med to måneder igjen til den nasjonale sesongstarten. Likevel tror de fleste at det hele løser seg og at 29-åringen går i verdenscupen.

- Jeg har ikke noen umiddelbar kommentar til dette akkurat nå. Jeg får ringe deg tilbake senere, sier Northug-manager Are Sørum Langås sier til NTB etter å ha fått overbrakt essensen av Opsahls ferske uttalelser.

Northug fikk innvilget mulighet til å promotere egne sponsorer i deler av forrige sesong. Han underskrev løperavtalen nesten på overtid i fjor høst. Dermed fikk han gå verdenscup og VM (vant fire gull).

NSF har ikke fått svar fra Northug på tilbudet om en tilsvarende avtale for kommende sesong.

Fra flere hold er skiløperen kritisert for å tyne siste økonomiske dråpe ut av sitronen. Trønderen er likevel en gullkalv - også for NSF. Derfor er dilemmaene flere for forbundet.

Skiforbundet virker klar på at Northug denne gangen ikke skal få utvidede muligheter for sine personlige sponsorer. Dersom Northug ikke skriver under, vil han satse på langdistanserenn til vinteren.

Neste mesterskap i langrenn går i Lahti i 2017.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling