Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Langrenn

Northug ber Østberg kontakte Jacobsen for hjelp: - Det er trist at hun har slike tanker

Petter Northug synes det er trist å høre hvilke tanker Ingvild Flugstad Østberg har gått med den siste måneden. Nå håper han at Astrid Uhrenholdt Jacobsen kan hjelpe Gjøvik-jenta.

MEDFØLELSE: Petter Northug synes det er trist at Ingvild Flugstad Østberg er så langt nede at hun vurderer å gi seg med langrenn. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MEDFØLELSE: Petter Northug synes det er trist at Ingvild Flugstad Østberg er så langt nede at hun vurderer å gi seg med langrenn. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

SARPSBORG (Dagbladet): Petter Northug er overrasket og synes det er trist at Ingvild Flugstad Østberg har det så tungt at hun vurderer å legge skiene på hylla.

31-åringen fra Mosvika mener Østberg er viktig for kvinnelangrenn. Nå ber han Gjøvik-jenta, som endte på en råsterk 3. plass i verdenscupen sammenlagt denne sesongen, ta til fornuften og satse fram mot OL i Pyeongchang neste vinter.

- Jeg håper ikke Ingvild vil legge opp. Hvis du ser bort fra avslutningen i år, har hun blomstret og blomstret. Ingvild har vært et frisk pust for kvinnelangrenn. Vi trenger Ingvild i toppen. Jeg håper hun tar til fornuften og satser videre i en OL-sesong, sier Northug til Dagbladet.

- Hva tenkte du da hun kom med sjokkbeskjeden?

- Det var trist å høre at Ingvild har så mørke ting i tankene. Men som toppidrettsutøver er livet brutalt. Noen ganger kan man være i en periode hvor det går tungt over lang tid. Det er den som klarer å reise seg fra slike perioder, som blir sterkest og slår tilbake, mener langrennsstjerna.

- Jentene tenker kanskje mer over det

RÅD: Petter Northug oppfordrer Ingvild Flugstad Østberg til å rådføre seg med Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
RÅD: Petter Northug oppfordrer Ingvild Flugstad Østberg til å rådføre seg med Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Denne sesongen har Astrid Uhrenholdt Jacobsen vært omtrent like langt nede som Østberg etter sine sykdsomplager. Fra verdenscuphelga i Falun i slutten av januar, via NM og nesten helt fram til VM i Lahti, slet Heming-jenta så mye at hun vurderte å gi fra seg VM-plassen og ikke dra til Lahti.

I stedet endte Jacobsen opp med et enestående suksessmesterskap med to individuelle medaljer og ett stafettgull.

- Er tanken om å gi seg noe som kommer lettere fram hos jentene enn dere gutta?

- Jentene tenker kanskje mer over det enn oss guttene. Astrid har i hvert fall vært helt rå på å finne motivasjon og kombinere det med skole, som hun er helt avhengig av ved siden av sporten, sier Northug til Dagbladet.

- Ingvild bør snakke med Astrid, som vet hvordan man kommer seg ut av sånne tunge hull, oppfordrer 31-åringen.

Northug bekymret for Iversen

Emil Iversen gravde seg også et dypt hull i snøen etter skuffelsen i Lahti-VM. Iversen har hatt en lignende sesongutvikling som Østberg, med stor suksess tidligere i sesongen, men fiasko under VM.

Northug vil imidlertid ikke anbefale Østberg å kontakte Iversen for råd.

- Emil går det ikke an å prate med. Det er bare surr og utenomsportslig fokus, med husbyggig og slikt. Vi får håpe at han faktisk er skiløper neste år. Jeg er bekymret for Emil, sier Northug til Dagbladet - denne gang spøkefullt.

- Jeg prøver å gi ham tips, men han hører ikke på meg lenger. Han har blitt for høy på seg selv og mener at det er jeg som skal høre på ham. Etter tre verdenscupseirer i fjor, sluttet han å lytte, hevder Mosvik-ekspressen.

Har opplevd det samme

Iversen forteller imidlertid at han forstår hvordan Østberg har det.

- Ingvild har hatt det litt som meg og ikke fått ut det beste da det gjaldt som mest, men har hatt veldig mange gode renn tidligere i sesongen som man må bruke positivt. Men det er klart hun blir lei seg når det går dårlig. Da sier hun en del ting hun ikke mener, sier Iversen til Dagbladet.

- NORTHUG ER SJENERT: Anna Haag kom på en femteplass på 10 kilometer klassisk. Og hun røper relasjonen mellom hennes mann Emil Jönsson og Petter Northug. Video: Lise Rafaelsen / Dagbladet Vis mer

- Det minner litt om hvordan du har hatt det og ting du har uttalt?

- Ja, jeg har sagt en del ting jeg ikke mener selv. Sånn er det. Man legger livet i det. Da er det greit å miste hodet litt etter rennet. Det kan bli mye følelser og tanker rett etterpå, men når man får summet seg, skjønner man at det kanskje ikke var så smart sagt.

25-åringen fra Meråker gir Østberg følgende råd for å slå tilbake:

- Ingvild bør sette på noen skirenn fra Tour de Ski på skjermen, blant annet fra Davos og se da hun var verdens beste skiløper. Det er nok smart å se på de gode stundene mer enn det siste som har skjedd, oppfordrer Iversen.

Bjørgens råd

Langrennsdronninga Marit Bjørgen er sikker på at Østberg kommer til å forlenge langrennskarrieren.

IKKE I TOPPFORM: Petter Northug endte på en åttendeplass i 50 kilometer for herrer i Lahti søndag. - Det hadde vært kjedelig for de andre hvis jeg hadde vært i form, da skulle jeg laget faenskap på siste runden der, sier han til Dagbladet. Reporter: Øyvind Godø. Video: Lise Rafaelsen / Dagbladet TV. Vis mer

- Ingvild har vært veldig skuffet etter VM. Hun var veldig skuffet etter minitouren i Canada også. Jeg håper virkelig ikke at hun har planer om å legge opp. Det tror jeg heller ikke. Hun har jo hatt en fantastisk sesong, sier Marit Bjørgen til Dagbladet.

- Du tror ikke hun oppriktig vurderer å legge opp?

- Nei, hun har ingen grunn til å legge opp. Jeg tror ikke hun seriøst vurderer det. Ingvild blir veldig skuffet når ting ikke går som planlagt. Når hun får ting litt på avstand, er hun nok med neste år også, spår 36-åringen.

Østbergs melding kom som et lyn fra klar himmel.

- Det er ikke noe Ingvild har snakket om, men hun gir jo alt og har et inderlig ønske om å lykkes. Ingvild er en som blir veldig skuffet når det ikke går som hun vil. Hun trenger å få det på avstand. Spesielt VM var tungt for henne.

- Jeg prøver å støtte henne som godt jeg kan og ta fram det som har vært veldig positivt. Noen gang er det vanskelig å finne det positive, men det kommer nok etter hvert når Ingvild får litt tid, håper Rognes-jenta.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media