Northug bestemmer seg tirsdag

Fremdeles usikker til løpene i Sverige.

USIKKER: Petter Northug bestemmer seg tirsdag for om han skal gå den klassiske verdenscupsprinten i Stockholm onsdag og avslutningen i Falun til helgen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
USIKKER: Petter Northug bestemmer seg tirsdag for om han skal gå den klassiske verdenscupsprinten i Stockholm onsdag og avslutningen i Falun til helgen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Petter Northug bestemmer seg tirsdag for om han skal gå den klassiske verdenscupsprinten i Stockholm onsdag og avslutningen i Falun til helgen.

- I og med at det ikke er noe uttak på grunn av at de 50 beste på verdenscuplisten får gå finalen, så behøver ikke Petter ta noen avgjørelse før tirsdag, sier Northugs medierådgiver Otto Ulseth til NTB.

Northug ble rammet av et mageonde på høydesamling i oppkjøringen til Vasaloppet. Han valgte å avbryte høydeoppholdet og stå over Vasaloppet. Han gikk heller ikke femmila i Holmenkollen denne helgen.

- Det ser ganske bra ut nå, så spørsmålet blir vel heller om det er lurt å konkurrere eller ikke, mener Ulseth. Den endelige beskjeden om hva som skjer kommer i alle fall ikke før tirsdag.

Når det gjelder sprinteren Øystein «Pølsa» Pettersen, mangler han i utgangspunktet 19 poeng på å få gå verdenscupfinalen. Han ligger som nummer 53 på listen, men kan muligens få sjansen dersom noen trekker seg.

Det er Dario Cologna som topper den totale verdenscuplisten i langrenn med 1900 poeng. Deretter følger canadieren Devon Kershaw med 1214 og Petter Northug med 1199 poeng.

PS: Andre nordmenn som er inne blant de 50 beste på herresiden og dermed kvalifisert for Stockholm og Falun er: Eldar Rønning (nummer 13), Eirik Brandsdal (16), Ola Vigen Hattestad (18), Niklas Dyrhaug (23), Martin Johnsrud Sundby (25), Paal Goldberg (31), Anders Gløersen (34) og Sjur Røthe (38). I tillegg er John Kristian Dahl kvalifisert som vinner av skandinavisk cup.

Blant kvinnene troner Marit Bjørgen på topp før finaleuken. Hun har 2349 poeng. Justyna Kowalczyk fra Polen er toer med 2211, mens Therese Johaug ligger på tredjeplass med 1610 poeng.

Marte Kristoffersen (nummer 6), Astrid Uhrenholdt Jacobsen (9), Vibeke Skofterud (10), Maiken Caspersen Falla (11), Heidi Weng (13), Ingvild Flugstad Østberg (15) og Kristin Størmer Steira (20) er også kvalifisert til å gå langrennsfinalene. Martine Ek Hagen får også gå siden hun vant skandinavisk cup. Hun er i tillegg kvalifisert på grunn av gullet hun tok i U23-VM.

(NTB)