Petter Northug:

Northug-bil solg­t­: - Fenomenalt

Den nye eieren bekrefter kjøpet.

DETTE ER SAKEN: Petter Northug kom fra instruktørjobb på Trysil sommerskiskole da han ble stoppet av politiet. Nå er bilen solgt. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er en fenomenalt artig bil. Jeg kjøpte den lille julaften.

Det sier den anonyme trønderen, som overfor Dagbladet bekrefter at han har kjøpt Jaguaren som tidligere var eid av Petter Northug.

Skistjernen mistet lappen etter å ha blitt stanset på E6 ved Ullensaker torsdag 13. august i fjor. Bilen ble målt til 168 km/t:

- Jeg er usikker på om det var en kontroll eller om patruljen ble oppmerksomme på bilen, men jeg kan bekrefte at det var Northug som kjørte, fortalte operasjonsleder Tom Sandberg til Dagbladet.

Skistjernen innrømmet at han hadde kjørt i 200 kilometer i timen i 80-sonen og filmet det. Det ble også funnet ti gram kokain i bilen, samt seks gram kokain og 0,65 MDMA i hjemmet til Northug.

1,77 millioner

Det er Nardo Bil som har solgt bilen. Daglig leder, Petter Skagemo Elvrum, sier han er fornøyd med at Jaguaren er på veien igjen:

- For vår del er det fint å få vist fram denne type biler på veien. Det er bedre at noen kjører dem, framfor at de blir stående hos oss.

- Var det mange som var interessert i å kjøpe den?

- I den prisklassen er markedet litt annerledes enn ellers, men det er alltid noen. Det var bra aktivitet rundt annonsen som lå ute på internett, men jeg tror hovedsakelig det har med medieinteressen å gjøre. Vi har solgt den på lik linje med andre bruktbiler, sier Elvrum.

Da bilen ble lagt ut på Finn, lå den ute til 1,77 millioner kroner. Det er ukjent hvilken sum bilen til slutt ble solgt for.

Petter Northugs advokat, Halvard Helle, har tidligere ikke ønsket å kommentere salget:

- Det kan jeg ikke uttale meg noe om.

SOLGT: Petter Northug ble 13. august i fjor stanset i denne bilen. Lille julaften ble den solgt. Bilen han kjørte med, en Jaguar F-TYPE med 575 HK og med en toppfart på 322 km/t ble tauet inn til en inntauingstomt i Lillestrøm. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
SOLGT: Petter Northug ble 13. august i fjor stanset i denne bilen. Lille julaften ble den solgt. Bilen han kjørte med, en Jaguar F-TYPE med 575 HK og med en toppfart på 322 km/t ble tauet inn til en inntauingstomt i Lillestrøm. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Innrømmet rusmisbruk

Litt over ei uke etter at hendelsen fant sted, sto Northug selv fram og innrømmet at han hadde problemer:

- Det er noe som sitter langt inne for meg å innrømme. Jeg har et alvorlig rusproblem som inneholder alkohol, narkotika og piller. Jeg har ikke tatt det på alvor, og skjult det for de rundt meg.

Saken var oppe i Oslo tingrett i desember. Northug la alle kortene på bordet og innrømmet både råkjøringen, samt narkotikabruken.

Tingrettsdommer Ole Kristen Øverberg dømte Northug til ubetinget fengsel i sju måneder og tap av førerretten for alltid. Dommen ble godtatt etter at skistjernen hadde rådført seg med advokat Helle.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer