Northug ble norgesmester

Viste superkrefter etter sjukdommen.

(Dagbladet.no): Petter Northug jr. har ikke hatt noen optimal oppladning til NM på. Under Tour de Ski pådro han seg sjukdom, og siden har det vært så som så med trening.

Men i dag gikk han inn til en knusende seier på 15 kilometer friteknikk i Meråker.

- Et kjempebra løp
Hele 23,5 sekunder skilte ham og andremann Tore Ruud Hofstad.

- Jeg følte jeg hadde full kontroll i dag, og kroppen føltes veldig bra. Jeg fikk viktige svar, sier Northug jr. til NRK.

Også sølvmedaljøren var imponert over vinneren, som i dag er bosatt i NM-bygda Meråker.

- Dette var et kjempebra løp av Petter, sier Hofstad.

Feiret i kjent stil

Sjøl hadde han bare et halvt sekunds margin til bronsevinner Frode Estil.

Da Northug jr. passerte målstreken, slo han seg igjen på brystet - om enn ikke så utagerende som da han feiret gjennombruddet under NM på ski i fjor.

Den gang ble han vraket til laget som reiste til OL i Torino. Denne gangen kan han regne med å bli med langrennsgutta som tar turen til VM i Japan neste måned.

OVERLEGEN Petter Northug ble norgesmester i utklassingsstil. Ned til Tore Ruud Hofstad på 2.plass skilte det hele 23,5 sekunder. Foto: SCANPIX
OVERLEGEN Petter Northug ble norgesmester i utklassingsstil. Ned til Tore Ruud Hofstad på 2.plass skilte det hele 23,5 sekunder. Foto: SCANPIX Vis mer

- Northug viser at det er ikke bare i fellestart han kan gå fort, konstaterer sportssjef Åge Skinstad i samtale med NRK.