TOPP TRE: Johan Olsson, Charlotte Kalla og Calle Halfvarsson ble alle mer omtalt i svenske aviser enn «Kongen av Falun», Petter Northug, under VM. Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
TOPP TRE: Johan Olsson, Charlotte Kalla og Calle Halfvarsson ble alle mer omtalt i svenske aviser enn «Kongen av Falun», Petter Northug, under VM. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Northug ble VM-konge. Men her slår Olsson Northug

Men så skulle vel det bare mangle, også.

(Dagbladet): På VMs nest siste dag kunne Dagbladet skrive om langrennsstjernene som var mest omtalt i svenske og norske medier i februar. Der tronet - ikke overraskende - Petter Northug på topp. Samtidig kom det fram at Therese Johaug var mer omtalt i Sverige enn i Norge.

Nå har svenskene også gjort en slik undersøkelse, da under VM-ukene og har bare regnet svenske medier. Der besto de tre første plassene av Charlotte Kalla, Johan Olsson og Calle Halfvarsson, som alle var mer omtalt enn Northug på en fjerdeplass.

Så skulle vel det bare mangle, også.

Kalla, Olsson og Halfvarsson Charlotte Kalla ble svenskenes heltinne da hun tok et overlegent gull i 10 kilometer fristil. Dagen etter kom Johan Olsson og gjorde det samme på herrenes 15 kilometer. De begge var med på Sveriges stafettlag som tok sølv både på herre- og kvinnesiden. Noe mer overraskende er det at Calle Halfvarsson er å finne på pallen på denne lista.

Halfvarsson har vært Sveriges desidert beste løper i verdenscupen denne sesongen, men i VM på hjemmebane fikk han det aldri til å stemme. Dette er hans plasseringer: 13 (sprint), 6 (skiathlon), 9 (sprintstafett), 49 (15 kilometer), 2 (stafett) og 24 (femmila).

- Halfvarsson var den svenske løperen som gikk flest løp under VM, og selv om han ikke vant noen individuell medalje, påvirket antall løp og sesongens tidligere resultater. I tillegg er han fra Falun, sier Ionna Lokebratt, medieanalytiker i Retriever, til Aftonbladet.

MEST OMTALT: Charlotte Kalla. Foto: Hans Arne Vedlog  /  Dagbladet
MEST OMTALT: Charlotte Kalla. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

«Titta, Olsson, här slår du Northug», skriver avisa.

Northug mest populær Lørdag kunne altså Retriever legge fram at Petter Northug var mest omtalt i norske og svenske medier i hele februar. Petter Northug er og blir det største navnet.

- Petter Northug er som vanlig omtalt mest i våre egne medier. Retriever har gjort denne typen undersøkelser i alle slags mesterskap, og vi har aldri funnet en utøver som er omtalt mer enn ham i norske medier, enten det dreier seg om OL, VM eller noe annet. Det gjelder også uansett hva slags resultater han oppnår. Northug er rett og en medieyndling, sier kunde- og analysesjef i Retriever, Kristina Nilsen.