INGEN KONGE: Petter Northug jr. på fredagens pressetreff i Davos. Han tror ikke det blir noen VM-konge i Val di Fiemme. Foto: NTB Scanpix
INGEN KONGE: Petter Northug jr. på fredagens pressetreff i Davos. Han tror ikke det blir noen VM-konge i Val di Fiemme. Foto: NTB ScanpixVis mer

Northug blir fornøyd hvis han tar tre VM-gull

Tror ikke det blir noen VM-konge i Val di Fiemme.

- Trolig blir det mange vinnere. Jeg blir godt fornøyd med ett individuelt gull og to for lag, sa Petter Northug på et pressetreff i Davos fredag.

Northug satte av et kvarter for norsk og svensk presse dagen før verdenscupløpene i Sveits.

Han går ikke lørdagens sprint, men er klar for det individuelle løpet søndag. Han mente VM-forberedelsene er gått etter planen.

- Det viktigste de siste dagene før VM er å finne roen og overskuddet, sa Northug, som alltid finner detaljer å jobbe med.

- Tekniske detaljer å jobbe med er det hele tiden. Er du sliten i kroppen, er det viktig at det stemmer, fortalte Northug, som har jobbet spesielt hardt med avslutningen.

Ønsker å gå alt Den er viktig å holde ved like for Northug. Der har han tatt knekken på mange konkurrenter.

Fortsatt er det ikke klart hvor mange konkurranser han skal gå i VM i Val di Fiemme.

- Planer å gå alt, sa han. Gjør han ikke det, vet han ikke helt hva som skal velges bort.

- Alle distansene er interessante, mente Northug, som ikke trodde konkurrentene ville samarbeide imot ham på fellesstart.

I det siste har enkelte antydet at det vil bli samarbeide i feltet for å få opp farten for å hekte av Northug.

- Dette vet jeg ikke noe om. Jeg har iallfall ikke merket noe i år, sa han.

Ekkel høyde Søndag skal han konkurrere i 15 kilometer klassisk i Davos.

- Det er en ekkel høyde. Det kan gi utslag. Derfor kan det blir forskjellige resultatlister her og i Val di Fiemme, mente Northug.

I Davos går løypene i rundt 1600 meter over havet. Mesteparten av de norske løperne kommer til Davos rett fra høydetrening i Seiser Alm i Italia.

Eldar Rønning og Martin Johnsrud Sundby har valgt andre VM-forberedelser hjemme i Norge. Derfor var de heller ikke i Davos fredag. De kommer rett fra lavlandet til helgens konkurranser i tynnluften.

Northug har vært i høyden lenge og er svært spent på hvordan dette slår ut søndag.

Men i VM-rute er trønderen.

(NTB)