Northug blir ikke frisk

V-cupåpning i fare.

Petter Northug er fortsatt ikke bra. Onsdag blir det endelig avgjort om han kommer til verdenscupåpningen på Beitostølen.

Alt har de gjort for å finne ut hva det er som feiler Petter Northug. Uten å lykkes. Han er ikke syk, men han er heller ikke bra. Deltakelsen i helgens verdenscuprenn henger i en tynn tråd,, melder aftenposten.no.

Landslagstrener Morten Aa Djupvik har til og med drøftet med Northug om det hele kan være psykisk, om mageproblemene er kroppens reaksjon på forventningspresset som han selv har vært med på å bygge opp til å bli temmelig stort.

- Vi har ingen grunn til å tro at det er det. Han presterte godt i Düsseldorf hvor han ble nummer fire. Men vi aner ikke hva annet det kan være. Petter har vært gjennom hele rekken av prøver; blod, urin, avføring, gluten og gud-vet-hva. Alt er negativt. De finner ikke noe galt, sier trener Djupvik lettere oppgitt.

- Han var gjennom en ny runde på mandag, så får vi se hvilke resultater vi får da. Vi vet rett og slett ikke, men legene har en mistanke om at det er ettervirkninger av en magesyke han fikk i forbindelse med sprintrennet i Düsseldorf.

- Til Düsseldorf kom han fra høyden, i fjor ble han dårlig på samme tid...?

- Det ser merkelig ut, men vi har likevel ingen grunn til å tro at mageproblemene hans har med høydeoppholdet å gjøre. Foreløpig vet vi rett og slet ikke hva det er.

(©NTB)

FINNER IKKE NOE GALT: Petter Northug har helseproblemer som ikke kan forklares av medisinerne. Foto: Scanpix
FINNER IKKE NOE GALT: Petter Northug har helseproblemer som ikke kan forklares av medisinerne. Foto: Scanpix Vis mer