Northug blir sponsor for Skiforbundet

BLE SPEKULASJONER: Denne videoen av Petter Northug satte fyr i ryktene om hva hovedpersonene selv planla å gjøre etter at han la skiene på hyllen. Vis mer

Det melder TV 2. Krangelen mellom Petter Northug og Skiforbundet har tilsynelatende vært evigvarende.

Nå har de to partene begravd stridsøksa og skikongen skal sponse landslaget i langrenn med et millionbeløp de neste åra.

Vil bidra tilbake

Avtalen innebærer at trenere, støtteapparat og utvalgte løpere i norsk langrenn vil bruke Northug Multisportbriller, skriver Skiforbundet i en pressemelding. Tilbake vil Petter bidra i arbeidet med å utvikle skiidretten gjennom en mentorrolle overfor unge, lovende skitalenter i utvalgte formål som Northug og Skiforbundet vil avklare nærmere.

- Skiforbundet og Northug høres for mange kanskje ikke ut som noe «ekteskap», men nå kan jeg få gitt noe tilbake og skal altså levere Northug-briller til landslaget. Jeg håper de blir fornøyde med produktet og at det blir et langt og godt samarbeid. Og jeg har igjen en fot innenfor i Skiforbundet, humrer Northug til TV 2.

Også langrennssjef Espen Bjervig humrer litt over avtalen:

- Jeg synes det er utrolig morsomt at Petter fortsatt ønsker å engasjere seg i langrennssporten. Han er en unik profil med helt unike prestasjoner. En del av denne avtalen innebærer også at Petter skal være mentor i ulike prosjekter vi har, forklarer han til TV 2.

Millionbeløp

Ingen av de to partene vil si noe om det økonomiske i avtalen, men TV 2 skriver at det er snakk om et millionbeløp.

Northugs manager Terje Hallan kan ikke uttale seg om verdien av avtalen, men forteller at det var Northug og han som tok kontakt med Norges Skiforbund.

Om mentorrollen Northug skal få, sier han:

- Det kommer vi tilbake til, men en del av midlene er øremerket satsning på yngre- og parautøvere. Det er en sak som står Petters hjerte veldig nært. Vi vil hjelpe de som har litt andre forutsetninger, sier Hollan og viser til den nylig signerte sponsoravtalen med Birgit Skarstein.