Northug-brødre i massefall før løperopprør

Treningsøkt i Mörderbacken gikk galt.

• Langrennstudio: Prolog menn kl. 17

(Dagbladet): I går sto verdenseliten i langrenn samlet med et krav om endringer før dagens prologer i Falun:

Den farlige utforkjøringen i Mördarbacken måtte kappes.

I dag tidlig fikk skistjernene det som de ville, og årsaken er kanskje et skummelt massefall på gårsdagens trening.

Ifølge NRK kjørte Petter Nortug rett inn i lillebror Tomas da bakken ble testet på treninga i går. Det bekrefter Eldar Rønning, som selv ikke klarte å holde seg på beina.

I rekkverket - Det var mange som falt. Jeg prøvde å kjøre i full fart, slik man må i konkurranse, og endte rett i rekkverket. Petter og Thomas (Northug) kjørte sammen og endte i en skikkelig tryn i bunnen av bakken. De kjørte rett i hverandre, sier Rønning til statskanalen.

Skilegenden Thomas Wassberg testet den nye Mördarbacken under SM i januar. Overfor Dagbladet tidligere i dag beskrev han kjøringen som i overkant ekstrem.

Landslagssjef Vidar Løfshus fikk i dag tidlig melding om endringene, og han bekrefter flere fall på økta torsdag.

- Ja, det var det. Petter og Thomas er veldig offensive, så det overrasker meg ikke at de krasjet i hverandre i den bakken. Men de er friske og raske og klare for å stille til start i dag, sier han til NRK.

Pysete Løypa ble halvert etter utøvernes klager, og deter ikke rapportert om stygge fall da jentene gikk sin prolog på 2,5 km kl. 14.30.

Både Marit Bjørgen og Heidi Weng beskriver seg selv som pysete i utforbakkene etter målgang.

- Jeg var litt feig i bakkene, synes jeg, sier Bjørgen.

OFFENSIVE: Landslagssjef Vidar Løfshus forklarer brødrekrasjen med at Tomas Northug og Petter Northug jr. (t.v.) er offensive i utforkjøringene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
OFFENSIVE: Landslagssjef Vidar Løfshus forklarer brødrekrasjen med at Tomas Northug og Petter Northug jr. (t.v.) er offensive i utforkjøringene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer