STILLER PÅ LAG: For første gang skal brødrene Petter (t.v.) og Tomas Northug gå på samme lag i NM-sammenheng når sprintstafett står på programmet på Tolga på fredag. Men hvem som skal gå hvilken etappe, klarer de ikke å bli enige om.Foto: Hans A. Vedlog / Dagbladet
STILLER PÅ LAG: For første gang skal brødrene Petter (t.v.) og Tomas Northug gå på samme lag i NM-sammenheng når sprintstafett står på programmet på Tolga på fredag. Men hvem som skal gå hvilken etappe, klarer de ikke å bli enige om.Foto: Hans A. Vedlog / DagbladetVis mer

Northug-brødrene krangler om sisteetappen i NM

- Kanskje må jeg være voksen og la yngstemann få prøve seg, sier Petter.

||| SØRKEDALEN (Dagbladet): Fredag innledes del to av NM på ski med sprintstafetter for kvinner og menn.

Strindheim IL hadde i utgangspunktet tenkt å stille med den fryktinngytende duoen John Kristian Dahl og Petter Northug jr. på start, men førstnevnte har blitt sjuk, og må stå over.

Dermed er det lillebror Tomas Northug som blir storebror Petters makker på Tolga, noe som blir en ny opplevelse for dem begge.

- Det blir veldig spesielt. Så langt har vi bare konkurrert mot hverandre på trening. Nå skal vi plutselig samarbeide. Enten går det bra, eller så skjærer det seg skikkelig, sier Petter Northug.

Samarbeidet har imidlertid ikke gått knirkefritt så langt. I likhet med storebror, er også juniorverdensmester i sprint, Tomas Northug, en lynrask herremann på oppløpet. Derfor har de ikke klart å bli enige om hvem som skal være ankermann.

-  Det blir meg, svarer Tomas på lurt på spørsmål om hvem som skal gå sisteetappen.

Tror Petter bløffer
Storebror har begynt å kjenne lillebrors pust i nakken. I kjølvannet av Tomas Northugs triumf på sprinten i junior-VM, mente Petter at OL kunne være siste gang han gikk sisteetappen på en mesterskapsstafett for Norge. Han åpner også for å gi etter for Tomas allerede i NM. 

- Vi har ikke bestemt rekkefølgen ennå. Vi diskuterte det på flyet nedover, men ble ikke enige om hvem som skulle gå sist. Kanskje må jeg være voksen og la yngstemann få prøve seg på siste, selv om det ikke er lett for meg, sier Petter.

Lillebror er ikke overbevist om at storebror kommer til å bøye av så lett som han gir inntrykk av. 

- Jeg tror nok mest at han spøker. Jeg kommer ikke til å protestere om han gjør krav på plassen. Han har tross alt fortjent det, sier Tomas Northug til Dagbladet.

Stein, saks, papir
Brødrene Northug arrangerer onsdag ettermiddag barneskirenn for 180 barn i Sørkedalen utenfor Oslo i samarbeid med sponsoren BDO og Redd Barna, men ville ikke benytte anledningen til å gjøre opp om rollefordelingen på NM-stafetten med et amerikansk uttak.

- Hvis vi skulle tatt det nå, hadde det blitt tungt på fredag. Kanskje vi skal avgjøre med «stein, saks, papir»? Men ingenting er avgjort, sier verdenscupvinneren.