VANT ETTER FOTOFINISH: Petter Northug (t.v.) veksler med lillebror Tomas Northug på teamsprint menn, fri teknikk, under NM på ski i Tolga fredag.
Foto: Claes-Tommy Herland / Norges Skiforbund / Scanpix
VANT ETTER FOTOFINISH: Petter Northug (t.v.) veksler med lillebror Tomas Northug på teamsprint menn, fri teknikk, under NM på ski i Tolga fredag. Foto: Claes-Tommy Herland / Norges Skiforbund / ScanpixVis mer

Northug-brødrene vant NM-gull etter fotofinish

- Kjente jeg var først, sier Petter.

||| (Dagbladet): Brødrene Petter og Thomas Northug vant i dag NM-gull i lagsprint på Tolga for Strindheim IL, skriver langrenn.com.

Thomas gikk første etappe i finalen, mens storebror fikk æren av å avslutte. Nær sagt som vanlig var 24-åringen utilnærmelig i en spurt, men Kjelsås-sprinter Eirik Brandsdal ga verdenscupvinneren sjeldent hard kamp.

Det måtte fotofinish til for å slå fast at Northug var først over linja.

— Jeg var først, det kjente jeg. Artig at to brødre gikk på samme lag, og spesielt artig at vi vant, sier Petter i følge NTB.

Eirik Brandsdal og Stian Hallén gikk Kjelsås inn til sølv, mens brødrene Gløersen gikk Rustad inn til bronse. Det ble dermed ikke noe av den bebudede brødrepar-duellen.

- Moro at Brandsdal var sterk. Det så ut som om Petter måtte mer i kjelleren for å slå Kjelsås i NM på Tolga, enn da han slo Tyskland i sprintstafetten i OL, sier sportssjef Åge Skinstad.

Skogn IL med tospannet Eldar Rønning og Johan Kjølstad var på forhånd ventet å være en utfordrer til gullet, men måtte trekke laget da Rønning fikk spysjuken og måtte tilbringe natta over doskåla etter et showrenn på Levanger og påfølgende bankett.

Lillebroren Tomas Northug, 19, hang godt med på sine to første runder i finalen, men måtte gi noen meter på den siste runden av finalen. — Jeg fikk beskjed av Petter om at det var opp til meg, og jeg klarte meg bra på de to første rundene. Det ble tøft på sisterunden, men det holdt, sier Tomas Northug.

Dagbladet kommer tilbake med mer.