BRYTER MED SVENSKE: Petter Northug skal ikke få hjelp av svenske Perry Olsson til å smøre skiene den neste sesongen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
BRYTER MED SVENSKE: Petter Northug skal ikke få hjelp av svenske Perry Olsson til å smøre skiene den neste sesongen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

Northug bryter med svensk suksess-smører

- Det er Petters valg, sier Perry Olsson.

(Dagbladet): Petter Northug skal ikke lenger samarbeide med landslagets skismører Perry Olsson.

- Det er Petters valg, sier Olsson til Expressen.

Olsson har vært det norske landslagets smører i snart elleve år og jobbet tett på Northug, Marit Bjørgen og Therese Johaug.

Får ny smører Etter at Northug gikk ut av landslaget i mai mistet langrennsløperen muligheten til flere goder som de norske landslagsløperne har, og Northug fikk i utgangspunktet ikke bruke Olsson utenfor verdenscup.

Nå er det klart at de ikke skal samarbeide i det hele tatt.

- Den neste sesongen skal familien ha mer ansvar for Petters ski. Pappa John er mye mer involvert nå, sier landslagstrener Trond Nystad til den svenske avisa.

Ifølge Nystad er det Northugs Coop-avtale og brudd med landslaget som er årsaken til smørerbytte og at det er praktisk bedre med en ny løsning. Nå er det Stein-Olav Snesrud som skal smøre skiene til Northug når han konkurrerer på landslaget.

- Det er ingen dramatikk i dette. Petter ville ha en forandring. Og Perry jobber fortsatt med verdens beste skiløper. Altså Marit Bjørgen, sier Nystad.

Snart frisk? Perry Olsson er kjent som kanskje verdens beste på sitt felt og har ifølge Expressen vært med å ta 34 medaljer i OL og VM siden han kom til det norske landslaget i 2003.

Northug har de siste månedene slitt etter virussykdom, men er tilbake i lett trening. Han uttalte før helga at han håper å være klar til sesongstarten på Beitostølen 22. november og til Tour de Ski senere i vinter.

 - Hvis kroppen er som nå, så håper jeg å gå en distanse på Beitostølen som gjennomkjøring, sa Northug.

SMØRER IKKE FOR PETTER:  Perry Olsson skal ikke smøre skiene til Petter Northug.
Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet
SMØRER IKKE FOR PETTER: Perry Olsson skal ikke smøre skiene til Petter Northug. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet Vis mer