Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug-comeback skaper spenning: - Petter kan irritere de andre

«Kongen» er tilbake på landslaget.

TILBAKE PÅ LANDSLAGET: Petter Northug landet i ettermiddag i Finland med det norske flagget på brystet. Lørdag og søndag går 28-åringen henholdsvis sprint og 15 kilometer klassisk. 
Foto: ANDERS WIKLUND / TT / NTB scanpix
TILBAKE PÅ LANDSLAGET: Petter Northug landet i ettermiddag i Finland med det norske flagget på brystet. Lørdag og søndag går 28-åringen henholdsvis sprint og 15 kilometer klassisk. Foto: ANDERS WIKLUND / TT / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): «Kæm e kongen?!», ropte Petter Northug (28) etter å ha spurtet inn til stafettseier i Gällivare i 2008. 

Utspillet er bare et av mange som har gjort 28-åringen elsket av media. I ettermiddag landet han i Finland. Under helgens verdenscupåpning i Kuusamo er han for første gang denne sesongen tilbake som landslagsløper. Det gjør langrennsekspert Fredrik Aukland spent av flere grunner.

- Det blir spennende å se hvordan det påvirker stemningen i laget. Petter er en person som tar mye plass. Min oppfatning er at det oppmerksomhetsfokuset han vil få, kan bli et irritasjonsmoment for de andre norske løperne, sier Aukland til Dagbladet.

- Kan irritere For eksempel er det ingen hemmelighet at løpere som Martin Johnsrud Sundby og Eldar Rønning ikke alltid har vært like glade for å svare på spørsmål om Northug. Mens Rønning har meldt forfall til Kuusamo, er en topptrent Johnsrud Sundby på plass.

Ut over i sesongen vil duellene mellom han og Northug bli mange. I helga kommer den første i verdenscup-sammenheng denne sesongen.

- Jeg tror ikke Petter går for slå de norske. Han går for å bli best uavhengig av hvem motstanderen er. Petter er Petter. Det kan irritere andre, sier Aukland.

- Upåklagelig Vidar Løfshus er mannen som skal få det beste ut av stjerner som Northug og Johnsrud Sundby denne VM-sesongen. For å få til det er det viktig å unngå interne uroligheter. Ifølge rapportene fra Løfshus vil ikke det bli et problem.

- Stemningen her er upåklagelig. Petter kjenner disse gutta. Vi merker ikke noen forskjell. Vi er veldig, veldig glade for at han er her, sier Løfshus til Dagbladet.

Også han ser imidlertid fram til den sportslige duellen mellom Northug og Johnsrud Sundby.

Den blir spennende. I dag tror jeg Martin er et strå vassere, men det vil tiden vise. Petter har vunnet i Kuusamo mange ganger før, sier Løfshus.

- Er spent Aukland tror også at det vil bli jevnt - spesielt under søndagens distanserenn. Eksperten mener Norge stiller sterkt på damesida med navn som Marit Bjørgen og Therese Johaug, men er mer usikker på hvilke resultater herrelaget får til.

- Det eneste jeg er sikker på, er at Johnsrud Sundby kommer til å gå fort, sier Aukland.

Etter Northugs beinharde treningsregime det siste halve året, tørr han heller ikke å utelukke Mosvik-karens vinnersjanser.

- Jeg tror vi får se en Northug som går seg i form gjennom konkurranser i verdenscupen framover. Derfor tror jeg ikke vi kan forvente en av de beste prestasjonene av han nå. Men man vet aldri med Petter. Han kan overraske, sier Aukland.

EKSPERT: Fredrik Aukland er allerede på plass i Kuusamo for å følge helgens verdenscup-åpning.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
EKSPERT: Fredrik Aukland er allerede på plass i Kuusamo for å følge helgens verdenscup-åpning. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Det tror også Løfhus, som er tilfreds med å ha «skikongen» tilbake på landslaget.

- Petter blir som å ha et ess i ermet utover vinteren, sier den norske sjefen.

PS: Disse herreløperne mener Fredrik Aukland er blant favorittene i helga:
På sprinten: - Jeg har store forventninger til Eirik Brandsdal. Nikita Krjukov er også en selvfølge. Det er kanskje de to største favorittene.

På 15-kilometeren: - Alexander Legkov, Daniel Richardsson og Johnsrud Sundby.

Disse gutta må de norske løperne se opp for, ifølge landslagstrener Vidar Løfshus:

På sprinten: - Nikita Krjukov, Emil Jönsson og de lokale finnene.

På 15-kilometeren: Flere russere, svensker og Dario Cologna.

• Det ser ut til å bli strålende forhold i Kuusamo, med rundt fem minusgrader.

LANDSLAGSSJEF: Vidar Løfshus er glad for å ha fått med seg Petter Northug til Finland. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
LANDSLAGSSJEF: Vidar Løfshus er glad for å ha fått med seg Petter Northug til Finland. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling