SYKKELINTERESSERT: Petter Northug er enormt imponert over det Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen leverer i Tour de France, og følger med på rittet så mye han har tid til. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
SYKKELINTERESSERT: Petter Northug er enormt imponert over det Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen leverer i Tour de France, og følger med på rittet så mye han har tid til. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIXVis mer

Northug digger mannen sykkelsirkuset hater

- Cavendish slutter aldri å imponere meg.

• TOUR DE FRANCE-STUDIO: Følg den 7. etappen direkte i livestudio fra klokka 12.30.

GARDERMOEN (Dagbladet): Petter Northug har endelig planene klare for vintersesongen, men på rulleski og med sola høyt på himmelen bruker han også mye tid på å følge med på sommersporten som utøves i Frankrike om dagen.

16 seirer Northug er sykkelinteressert som mange nordmenn om dagen, og Tour de France ser han så ofte han kan.

Skistjernen er full av beundring for det Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen har levert så langt - men han er også glad i en annen rytter som likner litt på ham selv til tider - den over middels selvsikre, munnrappe og spurtsterke Mark Cavendish.

Briten kan bli historisk i løpet av de to neste etappene. 26-åringen står med 16 seirer, og i dag er det ventet en ny spurt.

SPURTSTERK: Northug lar seg også imponere av kruttønna Mark Cavendish.Foto: SCANPIX/AFP/PASCAL PAVANI
SPURTSTERK: Northug lar seg også imponere av kruttønna Mark Cavendish.Foto: SCANPIX/AFP/PASCAL PAVANI Vis mer

- Jeg liker Cavendish godt. Han er ekstremt eksplosiv, og slutter aldri å imponere meg med det han gjør, sier Northug til Dagbladet.

Hyller de norske gutta
Selv bruker han sykkelen litt under restitusjonstrening, uten at han tror han kan hevde seg på to hjul på noe som helst nivå over mosjon.

Men Hushovd og Boasson Hagens innsats på sommeren inspirerer ham når det er langt til hans egen sesongstart.

- Jeg ser alltid på. Det var en stor dag i går. Det er ekstremt det de norske gutta har fått til, sier Northug.

- Det at Thor har gul trøye, mens Edvald vant i går - det er jo nesten en drøm. Jeg tror ikke folk skjønner hvor stort det er det de gjør. Det er artig å sitte og følge med. Det er en motivasjon i treninga på sommeren for oss som driver med langrenn, jeg vet at de andre følger godt med også, sier skikongen til Dagbladet.

Hardt å slå Alsgaard
Under dagens presentasjon av opplegget for den kommende sesongen, varslet Northug en slags sykkeltaktikk i Vasaloppet til vinteren, i det minste at han ønsker å ha med seg «hjelperyttere», løpere med roller ikke ulikt de man ser i Tour de France.

Hjelpere eller ikke, Northug tror uansett det blir vanskelig å hamle opp med Thomas Alsgaard og co. i langløpet.

KART: Rytterne skal sykle de 218 kilometerne fra Le Mans til Châteauroux. Illustrasjon: ASO / NTB
KART: Rytterne skal sykle de 218 kilometerne fra Le Mans til Châteauroux. Illustrasjon: ASO / NTB Vis mer

- Det er vanskelig å si hvem som har størst vinnermuligheter av meg og Thomas. Han har rutinen, og satser mot dette, så det skal bli hardt nok for meg bare å slå ham. Jeg tror heller jeg kan hevde meg mer i Marcialonga eller König Ludwig Lauf, dersom det blir en av dem jeg deltar i. De er litt kortere, og krever ikke så mye spesialtrening, sier han.