DISKET: Petter Northug ble disket etter skøytetak i 15 kilometer klassisk. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/Bildbyrån
DISKET: Petter Northug ble disket etter skøytetak i 15 kilometer klassisk. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/BildbyrånVis mer

Petter Northug disket på Beitostølen

Northug disket i sesongåpningen

- For min del ble det 15 kilometer duathlon, sier Northug til NRK.

BEITOSTØLEN/OSLO (Dagbladet): Didrik Tønseth vant 15 kilometer klassisk i sesongåpningen på Beitostølen.

Ett av de store spenningsmomentene foran dagens sesongstart var Petter Northug (32). Han har selv snakket ned egen form noe enormt foran sesongåpningen-

Langrennskongen har ikke for vane å gjøre det bra på Beitostølen, og sånn sett var dagens prestasjon ikke helt ille. Northug var to minutter bak Tønseth i mål.

Men før Tønseth i det hele tatt hadde krysset målstreken, kom beskjeden: Northug ble disket. Det var fordi han tok ett og annet skøytetak underveis.

- Helt riktig avgjørelse

- Det ble 15 kilometer duathlon for meg, der. Jeg har trent litt på alt. Det var mye skøyting oppi der. Helt riktig avgjørelse, sier Northug overfor NRK.

Han tror ikke det tar fra ham noen pallplass.

Som nevnt har Northug snakket ned egen form før sesongåpningen.

- Det gikk tungt og treigt de siste to rundene, men det var som forventet. Jeg fikk en fin treningsøkt, det er kjedelig å gå når formen er dårlig, men du veit du må gjennom det uansett, sier Northug til NRK.

- Det er halv solformørkelse, bare, sier Northug.

Godkjent, tross alt

Etter å ha åpnet i nesten samme fart som Sondre Turvoll Fossli, som på det tidspunktet ledet, tapte han 12 sekunder på én kilometer. Så gikk han helt jevnt med Fossli de neste kilometerne, og differansen mellom de to var på fem sekunder, favør Fossli, i mål.

Men da de største kanonene kom, viste det seg at Northug tapte ytterligere sekunder. Men alt i alt var det et godkjent løp av Petter Northug, gitt hvordan han har snakket om egen form foran sesongstarten.

Didrik Tønseth vant altså rennet, 12 sekunder foran Emil Iversen, med Sjur Røthe på en tredjeplass.