Petter Northug ikke med til i Davos

Northug diskuterte framtida med Hetland og Løfshus: - Fornøyd med dialogen

Finn Hågen Krogh er med i troppen.

TAR PAUSE: Petter Northug reiste hjem etter den skuffende sprintprologen på Lillehammer lørdag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
TAR PAUSE: Petter Northug reiste hjem etter den skuffende sprintprologen på Lillehammer lørdag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Northug er ikke med verdenscuptroppen som reiser til Davos, viser landslagsuttaket som er offentliggjort på Skiforbundets hjemmesider.

Nortug og trener Stig Rune Kveen møtte landslagstrener Tor Arne Hetland og landslagssjef Vidar Løfshus i formiddag for å diskutere framtida, ifølge en pressemelding fra Skiforbundet.

- Vi har hatt et veldig bra møte. Jeg er svært godt fornøyd med dialogen rundt hva som nå er viktig for meg, og planen framover som vi sammen har lagt, sier Petter Northug.

- Petter har nå først og fremst fokus på at kroppen skal respondere på trening, og bruker de kommende ukene på god og solid trening før vi bestemmer neste steg, sier Stig Rune Kveen.

Røk i sprintprologen

Northug røk ut av sprintprologen på Lillehammer lørdag og droppet å gå lørdagens 30-kilometer.

- Davos utgår helt sikkert, men vi skal legge en plan sammen med Tor Arne på mandag, så får vi se. Sannsynligvis tar han et par dager hjemme og trener, men det er et alternativ å være med laget til Davos og trene i høyden også. Det får vi diskutere litt med Tor Arne på mandag, sa Northugs trener Stig Rune Kveen til Dagbladet lørdag.

De siste verdenscupløpene før jul går i italienske Toblach om to uker. De kan fortsatt være aktuelle å gå, om Northugs form bedrer seg i tida framover.

Ankeretappen i OL

Johannes Høsflot Klæbo (21) vant både sprinten og 30 km, og har med det vunnet samtlige renn han har deltatt i.

Sprinttalentet blir naturligvis med til Sveits, og unguttens prestasjoner har fått landslagstrener Tor Arne Hetland til å ombestemme seg i debatten om hvem som skal være ankermann i OL

- Når du ser dette i dag, så klarer vel til og med journalistene å ta ut siste-etappen. Det sier seg selv hvem som hadde gått siste hvis det hadde vært OL i morgen. Det er Klæbo, sa Hetland søndag.

Hetland påpekte derimot at det er flere renn å gå før OL-stafetten i februar.

Saken fortsetter under lenken.

Krogh med til Davos

For Finn Hågen Krogh, som har vært tiltenkt ankermannrollen, har verdenscupstarten vært skuffende.

- Jeg fortjener ikke den ankeretappen i dag, sa Krogh til Dagbladet, etter 49. plassen på tremila.

Krogh avsluttet seks minutter og førti sekunder opp til Klæbo på tre mila, og sa selv at han vurderer å droppe verdenscupen for få orden på kroppen.

Krogh blir likevel med til Davos.

Elleve herrer, ni kvinner

Thea Krokan Murud (23) er for første gang med på internasjonal kvote i verdenscupen.

Hun tok sølv i sprinten under U23-VM i år, som ble arrangert i amerikanske Park City, Utah.

Elleve herrer og ni kvinner er tatt ut til helgas verdenscuprenn.