- Northug-dommen overraskende mild

Mener Expressen-profil.

 BETENKT:  Petter Northug under et intervju med Dagbladet etter domsavsigelsen i dag. Foto: Bjørn Langsem
BETENKT: Petter Northug under et intervju med Dagbladet etter domsavsigelsen i dag. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Expressen-kommentator Tomas Pettersson tror ikke Petter Northugs promilledom vil redusere skistjernens VM-sjanser i Falun.

Tilståelsesdommen til Northug var ikke bare en toppsak i norske medier torsdag. Ikke uventet skapte 28-åringens straff på 50 dagers fengsel og 185.000 kroner i bot store overskrifter også i Sverige.

I en kommentarartikkel på Expressen.se skriver Petterson at Northug fikk en «overraskende mild straff».

- At fengselsstraffen i praksis nå «bare» er 48 dager, øker sjansene for at Petter Northug kommer til å vare med under VM i Falun, skriver han.

Pettersson sikter til at Northug får to dager i varetekt trukket fra fengselsdommen.

Håper på Northug i toppform Han tar også opp spørsmålet om når og hvordan Northug skal sone straffen. Petterson regner uansett med at trønderen står på startstreken i Falun i siste halvdel av februar neste år.

 EXPRESSEN-PROFIL:  Tomas Pettersson. Foto: Expressen
EXPRESSEN-PROFIL: Tomas Pettersson. Foto: Expressen Vis mer

- Forhåpentligvis er Petter Northug i toppform. Hvordan han kommer til å bli tatt imot i Falun, er derimot et helt annet spørsmål.

Northug-dommen ble også omtalt i danske medier. I tillegg hadde internasjonale nyhetsbyråer som Reuters og tyske DPA lange saker på skistjernen etter at promilledommen ble lest opp i Sør-Trøndelag tingrett torsdag formiddag.

(NTB)