SVENSK SPRINTCUP: Emil Jönsson (midten) fikk glasskula som vinner av verdenscupen i sprint denne vinteren. Men allerede til sommeren skal han øve på å spurte som Northug, noe nordmannen tviler på at han klarer. Foto: REUTERS/Anders Wiklund/Scanpix Sweden
SVENSK SPRINTCUP: Emil Jönsson (midten) fikk glasskula som vinner av verdenscupen i sprint denne vinteren. Men allerede til sommeren skal han øve på å spurte som Northug, noe nordmannen tviler på at han klarer. Foto: REUTERS/Anders Wiklund/Scanpix SwedenVis mer

Northug drømmer om nakenstunt i Falun

Og stempler Jönsson som for kort.

(Dagbladet): Petter Northug måtte nøye seg med svenskekongen, ikke kronprinsessen, på prisutdelingen i Stockholm i går.

Det var trolig nordmannens eneste lille skuffelse på en dag hvor han ikke bare vant Slottssprinten med glans. Han overtok samtidig ledertrøya i v-cupen.

I Falun fredag fortsetter han jakten på v-cuptrofeet. Der håper han på en ny opptur, gjerne i form av nakne langrennsjenter som tilskuere når han forserer den beryktede «Mördarbacken».

Håper på bar hud Northug har tydeligvis fått med seg Emil Hegle Svendsens blotterstunt i Khanty-Mansijsk, der han svarte på de norske jentenes puppeflashing på samme sted i 2010.

- Jeg håper det blir bar hud i «Mördarbacken». Det er drømmen, sier Northug til den svenske avisa Expressen.

Emil Jönssons drøm er å etterlikne Northugs spurtteknikk, slik at svensken kan utfordre ham på oppløpene. Til Expressen sier Jönsson at Northug er best i verden, og at han er dypt imponert over rivalen fra Norge.

HUGG TIL: Petter Northugs imponerende staking inn til mål i Stockholm gjør inntrykk på svenskene. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND / NTB SCANPIX
HUGG TIL: Petter Northugs imponerende staking inn til mål i Stockholm gjør inntrykk på svenskene. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND / NTB SCANPIX Vis mer

Derfor kommer Jönsson å jobbe hardt med spurttrening i sommer, han skal studere hvordan Northug treffer underlaget når han staker maks.

Ikke lang nok? Svenskens drøm om å bli like god ble skutt raskt ned av Northug i Stockholm i går kveld.

- Jeg er ikke her for å rakke ned på Jönsson, men han er for kort for å få et bra heng. Se på meg og Nikita Kriukov. Om du er 185 cm lang får du et bedre treff. Han er ikke lang nok for å få det henget, sier Northug som straks får svar av svensken:

- Det handler ikke om lengde. Det handler om teknikk. Hvis det handlet om høyde hadde vi sett enda lengre løpere her.

FERSKET AV TV-KAMERA: Emil Hegle Svendsens nakne rumpe har fått Northug til å etterlyse bar hud også i Falun.
FERSKET AV TV-KAMERA: Emil Hegle Svendsens nakne rumpe har fått Northug til å etterlyse bar hud også i Falun. Vis mer