Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug dropper resten av vinterens verdenscup

Northug dropper alle verdenscuprenn resten av sesongen

Petter Northug  (32) leter etter motivasjon og skiglede. Langrennskongen blir ikke å se i et eneste verdenscuprenn etter OL, skriver VG.

DROPPER VERDENSCUP: Petter Northug blir ikke å se igjen i verdenscupen i langrenn denne vinteren. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
DROPPER VERDENSCUP: Petter Northug blir ikke å se igjen i verdenscupen i langrenn denne vinteren. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Northug kom ikke med til vinterlekene i Pyeongchang etter en sesong preget av sykdom og krangling med langrennsledelsen.

- Det blir ikke flere verdenscuprenn på Petter denne sesongen, sier Northugs trener Stig Rune Kveen til VG.

- Hvorfor ikke?

- Han ønsker det ikke. Han har kommet i gang med trening igjen og trener lystbetont. Rett og slett for å finne tilbake til motivasjonen og skigleden til å gyve løs videre. Så nå ønsker han å ta et steg tilbake og finne tilbake motivasjonen, sier Northugs trener.

Konkurransemann

Northug er erklært frisk etter sykdom i januar, men stiller ikke opp i verken Lahti, Drammen, Holmenkollen eller Falun etter OL.

- Den siste forkjølelsesperioden har tatt lang tid og han har av ulike årsaker hatt noen motivasjonsutfordringer underveis. Det er det. Når det store høydepunktet går av stabelen nå, så går det rett og slett på hodet og motivasjon. Han han holdt på med dette i mange år. Petter er en konkurransemann som vi vet hvor står når alt er bra, sier Kveen.

Vurderer turrenn

VG spør Northugs trener om det blir enda tøffere å kvalifisere seg for et landslag neste sesong etter verdencupavhoppet og får følgende svar:

- Det får man komme tilbake til. Om Petter skal ha en sesong til eller ikke – og om han er aktuell for landslag eller ikke – er for tidlig å si.

Northug kan komme til å stille opp i enkelte turrenn utover vinteren. NM del 2 i april er også noe som vurderes.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!