STÅR OVER: Petter Northug har stilt opp i barneskirenn flere ganger og delt ut premier til fansen. Nå velger han bort Tour de Ski for kids i mars, noe som kommer som en overraskelse på arrangøren. 
Foto: Lise Åserud / SCANPIX
STÅR OVER: Petter Northug har stilt opp i barneskirenn flere ganger og delt ut premier til fansen. Nå velger han bort Tour de Ski for kids i mars, noe som kommer som en overraskelse på arrangøren. Foto: Lise Åserud / SCANPIXVis mer

Northug dropper barneskirenn

- Vi har en avtale, hevder arrangøren.

Petter Northug trekker seg fra Tour de Ski for Kids i mars, skriver Adresseavisen.

Northug sa før jul at han ville stille opp for arrangøren, men ettersom rennet går uten idrettsklubbene Strindheim og Byåsen som teknisk arrangør, så stiller ikke Northug opp, sier Northugs rådgiver Otto Ulseth.

- Petter kommer ikke til å være med på Tour de Ski for kids. Bakgrunnen er at det ikke skjer i regi av den organiserte idretten. Det var en forutsetning at hans egen klubb Strindheim og Byåsen skulle være teknisk arrangør. Det skal de ikke være. Konseptet er også i konkurranse med to andre etablerte arrangementer, sier Otto Ulseth til Adresseavisen.

- Har sagt han skal stille
Initiativtakeren bak barneskirennet, Håvard Berg Fossum, var ukjent med Northugs avhopp da Adresseavisen tok kontakt torsdag.

- Vi har en avtale med Northug. Han har gått ut i mediene og sagt at han skal stille. Det forholder vi oss til, sier Berg Fossum.

Ifølge Otto Ulseth er det ikke underskrevet noen avtale mellom partene.

Støy
I helgen går Northug verdenscuplangrenn i Nove Mesto, Tsjekkia.

Det har stormet rundt langrennsesset den siste tiden. Forrige uke ble det støy etter at Northug ikke ville snakke med pressen under et norgescuprenn.

Mer kluss ble det da Northug aldri dukket opp under premieutdelingen søndag.

Det er blitt kjent at Northug er lei all oppmerksomheten han får. Sportssjef Vidar Løfshus har anbefalt Northug å flytte fra Norge for å få ro.

(NTB)