Northug dropper garantert flere øvelser i OL

Prioriterer knallhardt om han blir frisk.

(Dagbladet): Petter Northug røpte i dag at hele OL-sesongen kan ryke.Et virus har ødelagt hele sesongoppkjøringen til 27-åringen. Og nå har sykdommen spolert Nortugs sjanse til å ta flust med OL-gull.

- Vi får nå først se om det blir en sesong, sier han.

Betyr det at hele sesongen er i fare?

- Ja, det betyr at hele sesongen er i fare.

Prioriterer I Hommelvik i dag snakket Northug med pressen om sykdommen for første gang. Der røpte han til Dagbladet at sykdommen koster han flere øvelser i Sotsji. For han kommer til å prioritere knallhardt.

- Det har aldri vært realistisk å gå alle distanser på høyde i et OL uansett. Det ville vært å bite over for mye, men at man kan kutte ut en distanse eller to med tanke på at man mister mye av grunnlaget, det kan fort skje, sier Northug.

Og da tenker han langrennsløperen på distansene han uansett hadde droppet. Det er én eller to øvelser som var en del av planen.

Dropper høydeopphold - Hovedmålet for sesongene er alltid mesterskap, og nå OL. Det blir litt sånn som før VM i Oslo, da presterte jeg ikke en dritt før VM og lå sjuk en uke før jul, men det er ingen som husker det. Det blir litt det samme nå også. Alt handler om en ting, å komme i form til OL, sier Northug.

I utgangspunktet skulle han også reist på høydeopphold i Val Senales den 20. oktober. Det utgår nå med sikkerhet.

- Han må i alle fall ha tre til fire uker hard trening før det blir aktuelt å reise til høyden, sier Northugs trener, Eirik Myhr Nossum til Dagbladet.