INGEN REPRISE I VM: Petter Northug (t.v) vant lagsprinten sammen med Øystein Pettersen i OL. Nå vrakes distansen først i VM. Foto: tok gull på sprintstafetten. Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet
INGEN REPRISE I VM: Petter Northug (t.v) vant lagsprinten sammen med Øystein Pettersen i OL. Nå vrakes distansen først i VM. Foto: tok gull på sprintstafetten. Foto: ARNT E. FOLVIK / DagbladetVis mer

Northug dropper gulldistanse i Oslo-VM

Vant OL-lagsprinten motivert av hat.

|||(Dagbladet): Petter Northug spurtet inn til gull på lagsprinten, sammen med Øystein Pettersen, i Vancouver.

- Det var en utrolig lettelse å komme først i mål. Det var motivasjon blandet med hat, men jeg gikk taktisk selv om det var hat, sa Petter.

Bakgrunnen for irritasjonen før sprinttriumfen var en 30 km med svensk seier og Northug-stavbrekk.

Nå røper langrenns-kongens far at nettopp lagsprinten er øvelsen 24-åringen dropper i VM i Holmenkollen i vinter.

Uaktuelt å gå alt Northug har varslet at det blir vanskelig å gå samtlige seks distanser i VM, slik han gjorde i OL. Årsaken er at mesterskapet i Oslo er tre dager kortere.

— Konkurranseprogrammet i VM er mer komprimert. For Petter vil det bli uaktuelt å gå alle VM-distansene i Kollen, og det første rennet som ryker vil være teamsprinten. Iallfall er det slik vi tenker i øyeblikket, sier pappa John Northug til Trønderavisa.

Northug får likevel fem gullsjanser, med vanlig sprint, 30 km fellesstart, 15 klassisk, stafett og 50 km fri. Han er tittelforsvarer fra Liberec-VM i 2008 på tre distanser, hvis man tar med stafett.

2 x regjerende mester
Pappa Northug sier at sønnen må kvalifisere seg som alle andre til VM-distansene.

— Men det er ikke bare å spasere seg til VM-billetter for Petter. Så langt er han bare kvalifisert for de to individuelle distansene han er regjerende mester på. Ellers må Petter belage seg på tøff kamp om plassene, sier Northug senior til lokalavisa.

SUVEREN: Her går Petter inn til gull på ankeretappen av lagsprinten i Whistler. Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet
SUVEREN: Her går Petter inn til gull på ankeretappen av lagsprinten i Whistler. Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet Vis mer