Northug dropper Las Vegas og poker-VM

Prioriterer trening.

AVLYST: Petter Northug har avlyst turen til Las Vegas hvor han skulle delta i poker-VM. Foto: REUTERS/Las Vegas Sun/Steve Marcus
AVLYST: Petter Northug har avlyst turen til Las Vegas hvor han skulle delta i poker-VM. Foto: REUTERS/Las Vegas Sun/Steve MarcusVis mer

(Dagbladet): Bare dager før den planlagte avreisen til poker-VM i Las Vegas, kommer informasjonen om at Petter Northug står over årets turnering.

Poker-VM i Las Vegas sto opprinnelig på Northugs aktivitetsplan for august, som et av to punkter sammen med en opptreden på Norway Cup 31. juli.

Det er Petter Northug selv som har tatt avgjørelsen om å droppe turen til USA.

- Det stemmer. Petter reiser ikke til Las Vegas, sier pressetalsmann i Northug Management Are Sørum Langås til Dagbladet.

Grunnen til endringen i planene er sportslige, sier han.

- Det handler om trening og restitusjon. Han vil gjøre riktige prioriteringer inn mot en ekstremt viktig OL-sesong. Han er steinrå når det gjelder prioriteringer.

Langås sier Northug har hatt en veldig hard treningsperiode den siste tiden. Det er også noe av årsaken til at han har valgt å stå over den lange flyturen over Atlanteren.

- Petter vil unngå reisebelastningen over mange tidssoner. Han kommer i stor grad til å være hjemme. Han skal blant annet være med på St. Olavsloppet og spille fotballkamper for Mosvik, sier Langås.

- Men han kommer til å fortsette poker-karrieren i framtida?

- He-he, det kan godt hende, sier Langås.