SKAL GÅ NM: - Dumme spørsmål får dumme svar, er Northugs forklaring på hvorfor han sist uke sa at han vurderte å droppe NM. Her på trening i Val Senales i dag. Foto: Cornelius Poppe, Scanpix
SKAL GÅ NM: - Dumme spørsmål får dumme svar, er Northugs forklaring på hvorfor han sist uke sa at han vurderte å droppe NM. Her på trening i Val Senales i dag. Foto: Cornelius Poppe, ScanpixVis mer

Northug dropper PFU- klage på Aylar-rykter

Og forklarer hvorfor han svarte flåsete om NM.

VAL SENALES (Dagbladet): Det skjer med jevne mellomrom, og i går skjedde det igjen: Petter Northug (25) møtte et fulltallig norsk pressekorps for å fortelle om livet og svare på spørsmål.

Et fast innslag er at Northug kommenterer oppslagene som har vært i media siden forrige pressekonferanse. Og tirsdagens seanse i Val Senales ble intet unntak.

Om den påståtte romansen med Aylar Lie, brakt til togs av Se og Hør, hadde han som ventet ikke å mye å si. Men på spørsmål fra Dagbladet svart i hvert fall langrensskongen et rungende nei på om det er aktuelt å ta saken til Pressens Faglige Utvalg (PFU).

Dumt spørsmål, dumt svar Han benyttet også anledningen til å feie til side all tvil om hvorvidt han stiller opp i NM på Voss i midten av januar.

- Jeg gir faen i hele NM, tenker jeg, sa Northug til Adresseavisen ved avreise til Val Senales.

- Når en journalist dukker opp på en flyplass halv seks om morgenen og stiller et dumt spørsmål, må han regne med å få et dumt svar, fastslår han.

- Jeg skal gå NM. Det har aldri vært planen å ikke gå der. Det blir nok 15 km og sprint før jeg eventuelt reiser til Italia lørdag for å gå Marcialonga, forklarer Northug.

Hellner verre enn Brink For øvrig handlet det mye om Tour de Ski — som fortsatt er sesongens hovedmål. Og Vasaloppet, som er det sekundære målet.

Med svenske journalister på plass, kom naturligvis også spørsmålene om rivaliseringen over kjølen.

- Det blir nok vanskeligere å slå Marcus Hellner enn Jörgen Brink, erkjenner Northug - som dermed anser det som vanskeligere å vinne Tour de Ski enn Vasaloppet.

- Jeg tror det blir Marcus, meg og Dario Cologna på de tre første plassene i Tour de Ski. Det blir små marginer avgjør, konstaterer han.

Lettere for hvert år Svenske journalister la også opp til smash ved å spørre om Northug frykter tøffere kamp fra konkurrenter som trener spurt som aldri før:

- Jeg synes bare det blir lettere for hvert år!

Petter Northug er med andre ord seg selv en måned før sesongstart. Det kan bli en morsom vinter.