Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug dropper sprinten - går 15 km søndag

Mens Marit Bjørgen blir hjemme.

SATSER PÅ SØNDAG: Petter Northug står over lørdagens sprint i Kuusamo på grunn av magetrøbbel, men satser på å være klar til søndagens 15 kilometer.Foto: Cornelius Poppe, Scanpix
SATSER PÅ SØNDAG: Petter Northug står over lørdagens sprint i Kuusamo på grunn av magetrøbbel, men satser på å være klar til søndagens 15 kilometer.Foto: Cornelius Poppe, Scanpix Vis mer

|||
Petter Northug står over lørdagens verdenscupsprint i finske Kuusamo.

Han reiser til Finland lørdag for å delta i søndagens 15 kilometer klassisk. Han ankommer det finske skistedet sent lørdag kveld.

Northug har slitt med mageproblemer og var i kontakt med lege i dag.

Den tøffe trønderen gikk inn til fjerdeplass på 15 kilometer fri teknikk i verdenscupåpningen på Beitostølen lørdag.

Marit Bjørgen starter ikke i verdenscupen i langrenn i helgen. Det ble klart i dag.

Hun er ikke helt i form. — Hun sliter med en lett forkjølelse. I samråd med landslagstrener Egil Kristiansen og lege Hans Petter Stokke, er det bestemt at hun blir hjemme, sier Vidar Løfshus til NTB. Han er sportslig koordinator.

Bjørgen vant sesongåpningen på Beito sist lørdag. På stafetten klarte hun ikke helt å følge opp. Da ble hun fragått av Charlotte Kalla på siste etappe.

Både kvinnene og mennene går sprint i Kuusamo lørdag mens det er 10 km klassisk for kvinner og 15 km klassisk for menn søndag.
Ingvild Flugstad Østberg tar over Bjørgens plass på lørdagens sprint. Det er foreløpig ikke bestemt hvem som eventuelt erstatter Bjørgens plass på 10 kilometeren.


(NTB)

BLIR HJEMME: Marit Bjørgen er plaget med forkjølelse, og tar ingen sjanser i helgas verdenscuprenn. Hun reiser ikke til Finland. Foto: Cornelius Poppe, Scanpix
BLIR HJEMME: Marit Bjørgen er plaget med forkjølelse, og tar ingen sjanser i helgas verdenscuprenn. Hun reiser ikke til Finland. Foto: Cornelius Poppe, Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media