DUKKET IKKE OPP: Petter Northug signaliserte før helga at han også skulle gå sprinten i Davos, men har i stedet reist til Italia for å gå langløp. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
DUKKET IKKE OPP: Petter Northug signaliserte før helga at han også skulle gå sprinten i Davos, men har i stedet reist til Italia for å gå langløp. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB ScanpixVis mer

Northug dropper sprinten, Sundby og «Pølsa» slått ut

Likevel sju nordmenn videre.

DAVOS (Dagbladet): Petter Northug står over sprinten i Davos i dag. Han har bestemt seg for å gå langløpet La Sgambeda i Livigno i stedet, rapporteres det fra Davos.

Avgjørelsen ble tatt i går kveld, etter tremila. Vurderingen er at Northug vil ha et bedre treningsutbytte av å gå langløp nå, siden sprinten sitter lengre i beina.

- Petter er ikke i form, konstaterer landslagssjef Trond Nystad overfor Dagbladet i Davos.

- Tidligere har han hatt en god formutvikling etter å ha gått disse langløpene. Så da var denne avgjørelsen ganske grei, forklarer han videre.

- Det var Petter selv som bestemte dette, han er jo en erfaren mann. Når han ønsket det sånn, var avgjørelsen lett å ta.

Sundby mislyktes Martin Johnsrud Sundby har aldri vært kjent som noen sprinter, men stilte til dagens konkurranse i Davos - for å se om han kunne kapre noen små poeng i kampen om verdenscuptittelen.

Det lyktes han ikke med:

Sundby ble nummer 48, over halvannet sekund bak de 30 som får gå kvartfinalen i Davos.

OL-trøbbel for Pølsa Men han gikk faktisk raskere prolog enn Øystein Pettersen. «Pølsa» ble bare nummer 53, og står nå i alvorlig fare for å bli utelatt fra Norges OL-tropp.

- Det er jo dårlig nytt for «Pølsa», men det betyr ikke noe mer enn det. Vi hadde jobbet med at han skulle gå avslappet og rolig, og vi syntes han gikk bra. Men det gikk for tregt, sier sprinttrener Arild Monsen til Dagbladet.

- Hva betyr det for OL-plassen?

- Det er for tidlig å si. Vi får komme tilbake til det, sier Monsen.

Sju innenfor topp 20 Men ser vi bort fra disse tre stjernene, ble det en god norsk prolog, med sju utøvere videre til kvartfinalen. Både Ola Vigen Hattestad (ble nummer 8), Eirik Brandsdal (9), Anders Gløersen (10), Finn Haagen Krogh (16), Håvard Solås Taugbøl (17), Tomas Northug (18) og Sondre Turvoll Fossli (20) avanserte - alle med god margin.

Finske Martti Jylhä gikk raskest av alle i prologen i Davos. Han møter Gløersen og Fossli i heat 1. Taugbøl skal ut i gruppa etter, i heat tre finner vi Krogh, Brandsdal i heat fire, mens Hattestad og lillebror Northug går i den femte og siste kvartfinalepulja.

• Kvartfinalene starter 11.45.